StoryEditor
RegijaSEDMI DAN PROSVJEDA

U Beogradu jedva nekoliko stotina prosvjednika. Čuli su se i prvi zahtjevi: poništenje izbora te uhićenje članova Kriznog stožera

Piše PSD.
13. srpnja 2020. - 22:16
AFP

U Beogradu i Nišu su u ponedjeljak navečer nastavljeni prosvjedi, ali reporteri N1 televizije javljaju kako se ispred zgrade Skupštine Srbije okupilo upadljivo manje ljudi, njih tek nekoliko stotina. Sedmog dana prosvjeda svoje zahtjeve su iznijeli lider stranke-pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i bivši član radikalnih Dveri Srđan Nogo.

Saša Radulović je pozvao svoje pristaše da se ujedine s pristalicama desno orijentiranih, koje predvodi bivši zastupnik u Skupštini Nogo, ističući da se prosvjednici ne smiju dijeliti. Kao glavni zahtjev istaknuo - rušenje rezultata nedavnih parlamentarnih izbora. Plan je da sutra blokiraju zgradu Ustavnog suda, kako bi se na tu instituciju izvršio pritisak da razmotri žalbe koje su joj bile upućene zbog izbora. Pokret Dosta je bilo traži ponavljanje glasanja na 2.500 biračkih mjesta.

Srđan Nogo je pak zatražio puštanje svih uhićenih demonstranata i obustavu postupaka protiv njih, te obustavljanje formiranja Vlade i Skupštine na osnovi izbora za koje kaže da su bili lažni, a zatražio je i uhićenje i procesuiranje članova Kriznog stožera zbog situacije sa koronavirusom.

Kako navode reporteri N1 televizije, ispred Skupštine je zapravo formiran neki oblik antičke agore, gdje prosvjednici vode razgovore ili debatiraju s predstavnicima oporbe i javnim osobama.

Najveći dio večeri protekao je uz tek pokoje dobacivanje i skandiranje, ali bez nereda ili obračuna s policijom kakvi su se događali prethodnih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 02:08