StoryEditor
Regijanova dionica

Turist se provozao cestom koja još nije otvorena za promet, prošao je kroz znak zabrane i samo nastavio vožnju. Pogledajte video

Piše PSD
27. lipnja 2022. - 13:21

Iako je posljednja dionica magistralne ceste Stolac-Neum završena i još su ostali tehnički detalji kako bi se njome mogao odvijati promet, još je zatvorena za sva vozila. Međutim, netko je uništio znak zabrane za promet i zbunio vozače.

Tako je vozač automobila stranih registarskih oznaka prošao kroz znak zabrane i za Neum otputovao novom dionicom prometnice, iako ona još nije otvorena za promet.

Pretpostavlja se da su vozača znakovi zbunili i navigacija odvela prometnicom koja bi trebala, po informacijama kojim Klix.ba raspolaže, biti otvorena idući tjedan uz svečanu ceremoniju.

image
Screenshot/Klix.ba

Zabrinuti čitatelj spomenutog portala upozorava kako bi uništeni znak zabrane mogao uzrokovati neželjene scenarije na prometnici koja još nije ni otvorena ako nadležni ne reagiraju kako treba.

Izgradnja magistralne ceste Stolac - Neum, podsjetimo, počela je u travnju 2018. godine, a sredstva za izgradnju ove prometnice koja je od strateškog značaja za BiH dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH u vrijednosti od 173 milijuna konvertibilnih maraka.

Riječ je o kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj.

Ova prometnica je od strateškog značaja i njezino otvaranje će potpuno promijeniti sliku prometne infrastrukture na jugu Bosne i Hercegovine te konačno povezati primorski grad s ostatkom države, piše Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2022 23:49