StoryEditor
Regijabio na respiratoru

Tuga u Beogradu: srpski patrijarh Irinej preminuo od posljedica zaraze koronavirusom

Piše PSD.
20. studenog 2020. - 07:59
Robert Fajt/Cropix

Srpski patrijarh Irinej (91) preminuo je jutros u Vojnoj 'Karaburma' u Beogradu gdje se liječio mod koronavirusa, javljaju srpski mediji.

Kako je jučer priopćeno, opće zdravstveno stanje patrijarha Irineja je pogoršano, bio je pod stalnim nadzorom liječnika.

Vijest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa koronavirusom, koju je poglavar SPC vodio u vojno-medicinskoj bolnici Karaburma.

U četvrtak navečer posjetio ga je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, kojega su liječnici obavijestili da je patrijarh i dalje u vrlo teškom stanje i da je na respiratoru.

Bio je od 5. studenoga bio na liječenju, a dan ranije je utvrđeno da je pozitivan na covid-19.

Patrijarh srpski Irinej prisustvovao je masovnom pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici 1. studenoga, koji je također preminuo od posljedica koronavirusa. Samo tri dana kasnije zaraza je utvrđena i kod poglavara SPC-a.

Episkop niški Irinej ustoličen je u siječnju 2010. za patrijarha u stolnoj crkvi u središtu Beograda kao 45. poglavar SPC-a. Na tom mjestu zamjenio je patrijarha Pavla koji je preminuo u studenom 2009. godine, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 08:54