StoryEditorOCM
Regijaimao je samo 48 godina

Tragična vijest iz Hercegovine: u stravičnoj nesreći u blizini Gruda poginuo splitski glumac Josip Zovko

3. travnja 2019. - 23:30

Na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su, kako javlja portal Grude online, dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac.

Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine. 

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu. 

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima 'Vjerujem u anđele', 'Najveća pogreška Alberta Einsteina', 'Holding' i 'Oprosti za kung-fu'. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 22:33