StoryEditor
Regijanije im bilo spasa

Tragedija u Hercegovini: brat i sestra čistili bunar i otrovali se plinom; GSS-ovci ih pokušali spasiti, pa se šokirali kada su shvatili da je otrovani mladić njihov član...

Piše PSD
27. srpnja 2019. - 01:57

Dvije osobe su smrtno stradale od posljedica trovanja plinom u mjestu Dobrkovići kod Širokog Brijega, piše portal Klix.ba.

Kako su potvrdili izvori bliski obitelji, riječ je o bratu i sestri, a nesreća se dogodila nešto iza 18 sati prilikom čišćenja bunara u ovom mjestu.

Još nisu poznati okolnosti ove tragedije. Neslužbeno je potvrđeno da je muž ženske osobe također pretrpio teške posljedice po zdravlje, ali da nije životno ugrožen.

U akciji spašavanja sudjelovali su i pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg, koji su na Facebooku izvijestili da je jedan od preminulih bio njihov član.

- Iza nas je sigurno jedna od najtežih akcija, u 17:17 smo dobili obavijest od vatrogasaca Široki Brijeg za hitnim angažmanom u Dobrkovićima. Prilikom čišćenja čatrnje stradale su tri mlade osobe. Za 15-ak minuta su pristigli prvi naši članovi a nedugo zatim i ostali, ukupno sedam članova. Zajedno sa vatrogascima Široki Brijeg uz pomoć maski sa zrakom uradili su izvlačenje dvije osobe iz čatrnje, jednu su izvukli prije okupljeni. Sumnjalo se na trovanje plinom.

Unesrećeni su davali znakove života, te se zajedno sa HMP radila reanimacija i unesrećeni su prebačeni do Doma zdravlja. Na žalost dvije osobe su ipak preminule dok je jedna stradala osoba u bolnici. Na terenu su bili i djelatnici PU Široki Brijeg. Jedan od stradalih je član našeg planinarskog društva, druga osoba njegova sestra, jednostavno jako tužan i potresan dan. Obitelji izražavamo najiskreniju sućut! - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 12:50