StoryEditor

Tihić: Hrvatska snažno podupire BiH

Piše PSD.
15. listopada 2008. - 12:18

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je kako je u razgovorima s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, dobio uvjeravanja kako će Hrvatska nastaviti snažno podupirati cjelovitost Bosne i Hercegovine.

- Predsjednik i premijer Hrvatske podržali su cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet BiH, odlučno odbacivši pokušaje koji bi to mogli dovesti u pitanje -izjavio je Tihić, komentirajući u srijedu za sarajevski list "Oslobođenje", razgovore što ih je s najvišim hrvatskim dužnosnicima vodio dan ranije u Zagrebu.

Tihićev susret s Mesićem i Sanaderom privukao je veliku pozornost bosanskohercegovačkih medija, pa tako "Oslobođenje" na naslovnoj stranici navodi kako je Hrvatska "odbacila mogućnost podjele BiH". I "Dnevni avaz" na naslovnoj stranici ističe kako je Hrvatska odlučno iza cjelovite BiH.

Tihić je potvrdio kako je upravo takva uvjeravanja dobio od predsjednika Mesića i premijera Sanadera, podsjetivši kako je stajalište Hrvatske o BiH vrlo važno, jer je riječ o zemlji potpisnici Daytonskoga sporazuma.

Tihić je također naveo kako je premijer Sanader jasno istaknuo da u Hrvatskoj i vlast i oporba jasno podupiru BiH kao cjelovitu i neovisnu državu, te da o tome među hrvatskim političarima nema nikakvih razlika.

Prema navodima "Oslobođenja", Zagreb bi do kraja tjedna trebao posjetiti i hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

List ističe kako je komunikacija na relaciji Hrvatska-BiH intenzivirana na najvišoj razini, neposredno nakon istupa predsjednika Mesića, kojim je on oštro kritizirao premijera Republike Srpske Milorada Dodika, tražeći pritom njegovu smjenu i nazivajući ga "novim Miloševićem".

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 19:12