StoryEditorOCM
Regijačudo rađanja

Tamara Vučić prvi put progovorila o bebi koju je izgubila, ali i dva carska reza: Osjetila sam i veliku tugu i radost

Piše VIJESTI SD
10. ožujka 2023. - 12:46
Tamara Vučić s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović 23. lipnja 2017. na suprugovoj inauguraciji, petnaestak dana nakon porodaPeđa Milosavljević/Cropix

Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, rijetko nastupa u javnosti pa se malo zna o njenom privatnom životu.

Ona je u četvrtak na Šestom europskom kongresu o rađanju, koji se održava u Srbiji, prvi put javno progovorila o svoja dva poroda.

"Imala sam dva carska reza, u kojima sam osjetila i izuzetnu tugu i neizmjernu radost zbog poroda. I ta iskustva su postala neodvojivi dio mene i dio su mog svakodnevnog ponašanja i razmišljanja i odnosa sa svim ljudima u mom životu. Tko zna koliko sličnih žena dolazi u vaše rađaonice svaki dan s tko zna koliko teških priča, emocionalno iscrpljujućih, s golemim očekivanjima, željama i strahovima. Molim vas, nemojte to zanemariti. Nikada to ne zaboravite. Vaša misija je biti profesionalan i odgovoran te biti empatičan i human, pun podrške i razumijevanja", rekla je Tamara Vučić sudionicima kongresa, izvještavaju RTS i Mondo.

image

U listopadu 2017. s Eminom Erdogan, suprugom turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana

AFP

Tamara Vučić prvu bebu izgubila je 2014. godine, tri dana prije termina, a sina je dobila u lipnju 2017. s Aleksandrom Vučićem.

Ona se osvrnula i na problem takozvane bijele kuge. "Moja misija je da podržim progres i da ohrabrim kad god mogu, jer svaki uspjeh koji doživimo nevažan je ako polako nestajemo gubeći svakog dana cijeli jedan grad.

Posebno je istaknula ulogu liječnika koja je u procesu rađanja djeteta od presudne važnosti te izrazila nadu da ćemo ubuduće umjesto o porođajnoj muci govoriti o radosti poroda. "Svi vi koji svakodnevno svjedočite rađanju, svojim iskustvom i svakodnevnom praksom, tu ste da majke ohrabrite, olakšate, usmjerite, ne zaboravljajući niti jednog trenutka da je svaki pojedinačni porod jedno veliko čudo. I da imate taj privilegij, koja ide ruku pod ruku s odgovornosti, da bude svjedok tog čuda", rekla je Tamara Vučić, izvještavaju RTS i Mondo.

image

Tamara i Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

Peđa Milosavljević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 06:52