StoryEditorOCM
Regijakriminalna mreža

Sumnja se da je muž poznate influencerice iz susjedstva prao pare za balkanskog narko-bosa Tita, evo što ga je odalo

Piše vijesti sd
8. veljače 2024. - 15:26

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhitili Dženisa Kadrića, bivšeg uposlenika Federalne uprave policije, tjelohranitelja Edina Gačanina zvanog Tito, narko bosa, i Alema Hodovića, rodom iz Priboja u Srbiji, kontroverznog biznismena i influencera u velikoj akciji "Consigliere" za pranje novca.

Prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, Kadrić i Hodović uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pranja novca. Naime, sumnja se da su prljavi novac od kriminalnih radnji stavljali u legalne tokove. Inače, narkoboss Tito nedavno je potpisao sporazum s tužiteljstvom u Nizozemskoj, gdje je prihvatio krivnju za šverc kokaina te je osuđen na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milijun eura, piše Kurir.

bivši uposlenik Federalne uprave policije

- Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Sky Teama Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva lišili slobode dvojicu osumnjičenih, a i pretražili su prostorije poduzeća - stoji u priopćenju tužiteljstva, prenose domaći mediji.

- Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić, rođen 1989. godine u Sarajevu, bivši uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović, rođen 1983. godine u Priboju, a pravno lice-poduzeće E.S. TECH d.o.o Sarajevo.

image

Dani slobode i prosperiteta: Džemal Kadrić, drugi s lijeva, i Edin Gačanin Tito, sasvim desno

Screenshot

Radnje se provode u okviru predmeta kodnog naziva "Consigliere" s dokazima iz aplikacija Sky i Anom, a protiv osumnjičenih se vodi istraga za organizirani kriminal, u vezi s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranje novca, odnosno unošenje većeg iznosa novca stečenog kriminalom u redovnom platnom prometu u Bosni i Hercegovini, kupnjom pokretne i nepokretne imovine.

Nakon uhićenja izvršene su pretrage stanova i prostorija za koje se sumnja da pripadaju osumnjičenima. Također, prilikom pretresa oduzet je i džip "land rover" njemačkih registarskih oznaka iz 2022. godine.

Predbračni kriminalni životi

Inače, uhićeni Hodović je suprug poznate influencerice Lejle Hodović, koja ima preko 60.000 pratitelja na društvenoj mreži Instagram. Lejla Hodović ima vlastitju modnu liniju sa svojom sestrom, a na njenom profilu može se vidjeti koliko sa suprugom često putuje.

Nekoliko sati prije Hodovićeva uhićenja njegova supruga na Instagramu je objavila video i slike s rođendanske zabave. Leila se oglasila i nakon što je odjeknula vijest da joj je suprug priveden te je potom objavila nekoliko fotografija i videa iz obiteljske kuće, bez ikakvog znaka da joj je superug lišen slobode.

Kako prenose bh. mediji, Hodoviću ovo nije prvo uhićenje jer je iza rešetaka završio i 2015. godine, navodno zbog fantomske tvrtke koja je služila za pranje novca.

Kako su tada objavili domaći mediji, Hodović je bila u vezi s Mirzom Gačaninom, bratom narko bosa Edina Gačanina. Istražitelji su navodno kroz dokumentaciju uspjeli utvrditi povezanost Hodovića i Gačanina, piše Kurir.

image

Alem i Lejla Hodović

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 11:02