StoryEditor
RegijaOKRUTNO IŽIVLJAVANJE

Strava u Srbiji: majka je tukla i vrijeđala djecu, otac prijavio nasilje, a snimke su procurile u javnost. Sud: ‘Nije dobila zabranu prilaska‘

Piše PSD
27. siječnja 2022. - 11:59

Snimke na kojima majka udara svoje dvoje djece, maltretira ih i vrijeđa, uznemirili su u studenom prošle godine srpsku javnost, piše Blic.rs.

Kako su mediji prenijeli, riječ je o N.S. iz Leskovca u Srbiji, a slučaj je policiji prijavio njezin suprug, odnosno otac djevojčice i dječaka, Aleksandar S. Epilog ove uznemirujuće priče je, bar zasad, da majka ima pravo viđati djecu svakog ponedjeljka na dva sata u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu.

- Sudskom odlukom, privremenom mjerom Osnovnog suda u Leskovcu od 22. studenog 2021. godine, majka N.S. ostvaruje osobne odnose sa svojom maloljetnom djecom svakog ponedjeljka u trajanju od dva sata u kontroliranim uvjetima u prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac - rekao je za srpske medije Predrag Momčilović, direktor CSR Leskovac.

Kako Momčilović dodaje, u tijeku je postupak pred nadležnim pravosudnim organima koji će utjecati na donošenje konačne odluke o tome kome će od roditelja djeca biti povjerena na brigu i čuvanje, a s kojim će roditeljem biti reguliran način održavanja odnosa.

image
Screenshot/Blic.rs

Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Leskovcu kažu da je povodom slučaja N.S. pred OJT u tijeku postupak poduzimanja dokaznih radnji. Za to vrijeme djeca su s ocem Aleksandrom.

- Djeca su dobro, ali su i dalje uznemirena. Kći mora na pregled kod neuropsihijatra, uplašila se nakon što ju je majka pokušala oteti u petak, 21. siječnja. Djeca su tada bila kod mog oca, ona je naišla autom s majkom i vikala djeci: "Ulazite unutra" - navodi Aleksandar.

Dodaje da je djevojčica tom prilikom pala i zadobila lakše ozljede.

- N.S. je tada privedena, ali je poslije deset minuta puštena. Ona ima zabranu prilaska djeci od studenog prošle godine, dopušteno joj je viđati ih od 10 do 12 sati u Centru za socijalni rad, i jučer ih je vidjela, ja sam to ispoštovao i doveo ih. Također, ja imam zabranu prilaska njoj - navodi Aleksandar.

Sumnja, dodaje, i da ga je pratila, te poručuje da mu je sve što se u posljednja dva mjeseca dogodilo uzrokovalo veliki stres.

- Nije mi stresno zbog mene, napominjem, nego zbog djece. Najvažnije je da oni budu dobro - ističe otac.

Sud: Majka nema zabranu prilaska

Osnovni sud u Leskovcu je 25. studenog prošle godine donio rešenje kojim se dvoje maloljetne djece, J. S. (7) i T. S. (4), povjeravaju na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu. Iz Suda potvrđuju da je donesena odluka da majka viđa djecu u prostorijama CSR u Leskovcu.

- Majka nema zabranu prilaska svojoj djeci, a navedeni su dani u kojima ih može viđati i na koji način. Majka N.S. je obvezna doprinositi uzdržavanju svoje maloljetne djece, fiksnim novčanim iznosom od 16.000 dinara (oko 1.025 kuna) mjesečno za oba djeteta - naglašavaju iz Suda.

Dodaju da je ocu produžena hitna mjera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska N.S., koja mjera će trajati do 5. veljače 2022. godine, a potom je drugim rešenjem od 22. siječnja, prema majci N.S. produžena hitna mjera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska ocu A.S. Ta mjera će trajati do 24. veljače, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 23:04