StoryEditor
Regijaborila se za život

Strašna nesreća na skijalištu u BiH, djevojčica teško ozlijeđena tijekom sanjkanja; Slučaj razotkrio veliki problem u poznatom Ski centru, lani je preminuo jedan mladić

Piše PSD
8. prosinca 2019. - 18:30
shutterstock_290888306

Danas u popodnevnim satima na Bjelašnici je došlo do nesreće u kojoj je teško ozlijeđena djevojčica koja je  nesreća kada je tijekom sanjkanja pala i udarila glavom u kamen nakon čega je izgubila svijest, javlja Klix.ba.

Prema najnovijim informacijama, djevojčica koja je u bolnicu stigla u kritičnom stanju sada je stabilno, a trenutno je pod nadzorom liječnika na intenzivnom odjelu Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika Ski centra Bjelašnica, a i na vozilo hitne pomoći, koje je dolazilo iz smjera Sarajeva, također se čekalo oko pola sata.

Prema riječima direktora JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adema Zalihića, djevojčica je zadobila frakturu lubanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela bili u jako lošem stanju.

- Poanta priče je da se u Kantonu Sarajevo organiziraju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protuzakonito. Na Bjelašnici nisu osigurali vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora - kazao je Zalihić za Klix.ba.

Također je upozorio:

- Ja sam ih još u kolovozu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak uslijed predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje osiguranje koje nije znalo pružiti adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv netko tko nije osigurao adekvatno osiguranje gore.

Iz tvrtke ZOI'84, koja upravlja objektima u sklopu Olimpijskog kompleksa Zetra i Ski centra Bjelašnica i Igman, još se nitko nije oglasio.

Izdvojeno

20. srpanj 2020 15:49