StoryEditorOCM
Regijaotrovala se

Strašan slučaj u Srbiji: curica (3) pronašla bocu rakije, popila nekoliko gutljaja i onesvijestila se. Bori se za život

Piše Vijesti SD
13. rujna 2024. - 15:16

Trogodišnja djevojčica iz Lazarovca u Srbiji otrovala se alkoholom nakon što je majka ostavila nju i njezinu braću i sestre same kod kuće dok je bila u bolnici.

- U dvorište su mi došli brat i sestra i počeli vikati: ‘Pomozite, sestra mi je bolesna, umire‘. Našao sam se u čudu, pitao sam ih što se dogodilo, djevojčica je držala bocu u ruci i rekla da joj je sestra pila iz nje, ne znam što je to bilo, je li bila rakija, nisam mirisao - ispričao je za Blic susjed koji je djevojčicu pronašao u besvjesnom stanju nakon čega je nazvao njezinog oca koji ju je odvezao u bolnicu.

Djevojčica je sinoć oko 20 sati prevezena u Tiršovu i liječnici se bore za njen život.

Dosadašnja istraga je pokazala da je djevojčica jučer poslijepodne uzela rakiju iz ormarića. Popila je nekoliko gutljaja i odmah se onesvijestila.

- Kada sam došao u dvorište, vidio sam djevojčicu kako leži na trampulinu u besvjesnom stanju, djeca su je iznijela i stavila na trampulin. Nisam znao što da radim, nisam imao auto da je povezem. Pitao sam ih za brojeve koga da zovem, ali nitko od djece nije imao ničiji broj da mi da jer su im baterije bile prazne - rekao je susjed.

Kako kaže, broj njihovog oca pronašao je u njegovoj kući i odmah ga nazvao. Međutim, on je bio u Šapcu i došao je tek sat i pol kasnije i odveo djevojčicu.

- Ne znam što je sada s djevojčicom i kako je. Ali djeca mi nisu rekla da im je majka u bolnici i da su sami - rekao je.

Susjed dodaje da se majka s djecom prije nekoliko godina doselila u susjedstvo. Majka ima dvoje djece iz prvog braka, a razvela se i od drugog supruga.

- Tu sam ženu zadnji put vidio u nedjelju, ne znam kad je otišla u bolnicu. Ali jako je neozbiljno ostavljati djecu samu, sva su maloljetna. Otac živi u Šapcu, ne znam je liznao da su djeca ostala sama, ali ne vjerujem. Njeno najstarije dijete nekoliko je puta bježalo od kuće od malih nogu, jednom su ga našli u Barajevu, drugi put u Beogradu. I u školu nekada ne idu, škola nije reagirala, ni socijalni rad. Njezina djeca iz prvog braka jedno su vrijeme bila u udomiteljskoj obitelji, prije nego što su se preselili, kasnije ih je opet uzela i dovela - ispričao je susjed za Blic.

Iz osnovne škole u koju ide djevojčicin brat kazali su da dječak nekoliko dana nije dolazio u školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 15:18