StoryEditorOCM
RegijaNOVE DESTINACIJE

Srpski turisti pronašli zamjenu za Hrvatsku: ‘Cijene smještaja i kvaliteta usluge nadoknađuju ljepotu Jadrana‘

Piše Vijesti SD
10. srpnja 2024. - 22:56

Ovogodišnje cijene ljetnih aranžmana u regionu drastično se razlikuju, tako da ono što u Bugarskoj košta oko 300 eura, u Crnoj Gori je duplo skuplje, dok je u Hrvatskoj čak tri puta veća cijena za isti aranžman.

Turisti iz Srbije kao svoju ljetnu destinaciju uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabilježen je porast interesiranja za ljetovanjem u Bugarskoj, piše Buka.

- Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cijene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, prije svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo ljetuju - izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić za TV Prva i dodao da je sa završetkom auto-puta do Dimitrovgrada sve dobro povezano i znatno olakšano za putovanje.

Mnogi turisti kao manu ljetovanja u Bugarskoj navode Crno more, koje nije idealno za kupanje kao što je to Egej ili Jadran, međutim, kvaliteta smještajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak, i naravno - cijene.

image

Plaža u Albeni, poznatom ljetovalištu u Bugarskoj 

Marco Cristofori/Robertharding Via Afp

Jedna od glavnih tema posljednjih dana srpskih turista svakako su cijene u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, i vječita nedoumica, "koja od ovih destinacija je najjeftinija"?

- Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smještaju, tu nema nikakve dileme. Grčka i Crna Gora se negdje prate, da tako kažemo, kad je riječ o našem tržištu. Apartmanski smještaj je na sličnom nivou - rekao je Seničić.

Ove godine ljetni aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste velika inflacija.

- U Grčkoj je poskupljenje negdje 10%, 12%, do 15%, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negdje očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koje idu i preko 25%, dakle sve zavisi što se promatra, ali promatramo sada istu kategoriju privatnog smještaja. Kada je riječ o hotelima, vrlo je slična situacija - izjavio je Seničić za TV Prva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:10