StoryEditor
Regijanema simptome

Srpski patrijarh Irinej (90) hospitaliziran nakon što se pokazalo da je pozitivan na koronavirus. U nedjelju je bio na pogrebu Amfilohija

4. studenog 2020. - 23:53
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (snimljeno 2014. godine)Robert Fajt/Arhiv/Cropix

Irinej, patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC), hospitaliziran je u srijedu nakon što se pokazalo da je pozitivan na koronavirus, objavio je njegov ured. 

Devedesetogodišnji Irinej testiran je „u sklopu redovne procedure, nakon epidemiološke procjene“, objavio je njegov ured. 

Patrijarh je bez simptoma, „odličnog je općeg stanja“ i hospitaliziran je u covid-19 bolnici u Beogradu, dodaje se u priopćenju. 

Irinej je u nedjelju bio na pogrebu poglavaru SPC-a u Crnoj Gori, 83-godišnjeg Amfilohija koji je krajem listopada umro od koronavirusa. 

Na sprovodu Amfilohiju okupio se velik broj vjernika, mnogi bez maski, a dio njih dodirivao je njegovo tijelo. 

Mitropolitu Amfilohiju potvrđen je koronavirus 6. listopada, kada je i primljen u bolnicu. Njegovo zdravstveno stanje se popravilo, a test napravljen 20. listopada pokazao da je negativan na covid-19.

Joanikiju, istaknutom crnogorskom biskupu, u utorak je pak dijagnosticirana „slabija upala pluća“. 

Koronavirus je u Srbiji dosad odnio 850 života, a ukupno je zaraženo bilo gotovo 54 tisuća ljudi. Crna Gora je imala 20,5 tisuća slučajeva, s 326 umrlih. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 06:35