StoryEditorOCM
RegijaNISU JE PRIJAVILI

Srpski carinici na granici uhitili dvojicu muškaraca - u gepeku su im našli gomilu novca. Sve su im oduzeli, a njima ostavili ‘siću‘. Evo o kolikom iznosu se radi

Piše PSD
24. studenog 2022. - 14:43

Carinici su na Graničnom prijelazu Donja gradina 22. studenoga zaplijenili oko 109.500 eura iz gepeka u kojem se nalazilo ukupno 129.500 neprijavljenih eura, piše Crna hronika.

Naime, prekršaj je otkriven kada je na red za izlaz iz zemlje stigao Mercedes kojim su dva putnika putovali iz Austrije prema Turskoj. Putnici su carinicima prijavili svoju osobnu prtljagu, a suvozač je carinicima rekao da se u automobilu nalazi i 100.000 eura, piše Crna hronika.

image
/Uprava Carina Republike Srbije

Nakon brojanja novca, carinici su ustanovili da je iznos novca iz automobila premašio prijavljenu sumu te da se u automobilu nalazilo 129.500 eura koji nisu bili prijavljeni prilikom ulaska u Republiku Srbiju. 

image
/Uprava Carina Republike Srbije

Zato što nisu prijavili točan iznos novca u automobilu, vozaču i suvozaču vraćeno je po 10.000 eura - iznos novca kojeg je dozvoljeno prenositi preko granice bez prijavljivanja, a o ostatku novca odlučit će nadležni sud u prekršajnom postupku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 20:39