StoryEditor
RegijaPREBACIVANJE KRIVNJE

Srpska premijerka Ana Brnabić krivi prosvjednike za širenje koronavirusa u Beogradu. Pokrenuto osam postupaka zbog policijske brutalnosti

Piše PSD.
16. srpnja 2020. - 18:46
Prizor s beogradskih ulica tijekom prosvjedaAFP

Srpska premijerka Ana Brnabić na današnjoj konferenciji Kriznog stožera je izjavila među ostalim i  da je "sada već očigledno i izvan svake sumnje da je rast broja novozaraženih posljedica prosvjeda koje smo imali".

"To je ono što nam dolazi na naplatu, kao što smo i rekli", rekla je ona, dodajući da se situacija u Šapcu i Novom Pazaru smiruje, ali i da je"daleko najveći rast broja zaraženih u Beogradu".

Podsjetimo, Srbija danas broji 13 mrtvih i 383 novozaražene osobe, pozitivne na koronavirus. 

Vezano uz prosvjede u Beogradu, Zoran Pašalić, zaštitnik građana, izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je pokenuto osam postupaka zbog policijske brutalnosti. 

"Nije bilo sistemske represije. Prekomjerna upotreba sile bila je pojedinačna, i ona je izazvana napadom na policiju. Treba napraviti jasnu razliku, i ne možemo sve staviti na jednu 'gomilu', pa onda da netko s nje vadi ono što mu je potrebno. Sistemska represija podrazumijeva da na mirne prosvjednike policija reagira silom, bez ikakvog povoda. Prekomjerna upotreba sile podrazumijeva da se prekoračuju sredstva koja su zakonom dozvoljena", objašnjava Pašalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 00:53