StoryEditorOCM
Regijamilica zavetnica

Srpka ministrica šokirala javnost: ‘Vodi se kampanja protiv rađanja djece, zato se govori o lošem stanju rodilišta‘

Piše Vijesti SD
23. srpnja 2024. - 13:08

Milica Đurđević Stamenkovski optužila je majke koje su žrtve porodničkog nasilja da su dio globalne agende protiv rađanja djece, piše Nova.rs. 

Nakon što je srpska ministrica Milica Đurđević Stamenkovski donirala ventilatore Klinici za ginekologiju i porodničarstvo Univerzitetskog kliničkog centra, postala je predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Međutim, ono što je izjavila gostujući u jednom jutarnjem programu tek će razbjesniti javnost.

„Dvadeset godina se ovdje vodi kampanja protiv rađanja djece u Srbiji i to je dio globalne agende. I zato se potencira i porodničko nasilje i loše stanje u rodilištima i loša hrana i zato se na tome uporno inzistira“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

I možda bi bilo lako ovu izjavu svrstati u nebulozne teorije zavjere na koje smo već navikli, međutim ne u trenutku dok slušamo o nehumanim uvjetima u srpskim rodilištima, a slučajevi porodničkog nasilja se i dalje zataškavaju – prvi veliki izvještaj o porodničkom nasilju u Srbiji tek je zagrebao po površini problema koji se u Srbiji već desetljećima ignorira, a ima strašne posljedice, pišu novinari Nove.rs. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:38