StoryEditorOCM
RegijaPotraga Interpola

Srbin iz Beča policiji opisao što se događalo prije nego je upalio kameru: ‘Ugledao sam dijete koje se otima i viče!‘

Piše Vijesti sd
31. ožujka 2024. - 18:53

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za nestalom Dankom Ilić (2).  Za djevojčicom iz Bora na snazi ​​je žuti nalog koj ise odnosi na traženje nestalih. Objavljen je i detaljan opis dvogodišnjakinje. 

Kako piše na stranici Interpola, djevojčica ima viseću bradavicu dužine oko 1 cm na resici lijevog uha, na strani prema licu, i madež na nadlaktici lijeve ruke, s vanjske strane prema leđima. Madež je nepravilnog oblika i za nijansu tamni od boje kože. U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu.

Kako beogradski Kurir ekskluzivno saznaje, srpska policija je u noći između subote i nedjelje dobila mail iz Beča u kojem državljanin Srbije navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

- Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala - naveo je u mailu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimku djeteta.

- Svjedok je policiji dao izjavu, a snimka koju je sam snimio je osigurana - rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich nakon vijesti da je bečka policija pokrenula istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Podsjetimo, državljanin Srbije je za slučaj nestale djevojčice saznao preko društvenih mreža.

- Točne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u tijeku. Državljanin Srbije kontaktirao je srbijanske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom radi istrage - rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich.

"Majka je ključna"

Policijska načelnica Bojana Otović Pjanović gostovala je u TV emisiji na RTV Pink gdje je govorila o nestanku Danke Ilić (2).

"Aktiviranje platforme je bilo u 19:10 sati, ali to ne znači da MUP nije istog trenutka po dobivenoj prijavi preventivno aktivirao sve granične prijelaze i pojačao kontrolu u svim mogućim pravcima. U 14 sati, malo ranije, možda minutu do dva, pojavila se policijska patrola na licu mjesta, minutu nakon dolaska oca, koji nije bio prisutan na licu mjesta. Istog trenutka kada dobijemo prijavu, kolega koji sjedi u dežurnoj službi on preventivno aktivira sve granične prelaze", rekla je Otović Pjanović, piše Blic.

Rekla je da su snimku dobili u subotu i da su svi u roku od pet minuta bili na mjestu na kojem su je i provjerili. "Naravno da je puštanje snimke išlo uz koordinaciju. Ne mogu govoriti o detaljima, svi smo jutros radili do pola pet, osobno smo kontaktirali tog gospodina koji ju je napravio".

Govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju. Naglasila je da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da zbog njene trudnoće rezultati ne bi bili vjerodostojni.

"Majka je ključna, ona je prva bila na licu mjesta. Možda je i sad u policiji", rekla je.

 

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:59