StoryEditorOCM
Regijastrava u makedoniji

Šokantan zaplet priče o ubojstvu 14-godišnjakinje: U otmicu djevojčice bio uključen i njezin otac!; Organizator pobjegao

Piše Aleksandra Vladić/JL
4. prosinca 2023. - 10:42

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je na pressici da je ubijena djevojčica Vanja G. pokopana u okolici Skoplja. Također je rekao da je u otmicu djevojčice bio uključen njezin otac.

Podsjetimo, gnjusno ubojstvo Vanje G., koja je nestala 27. studenoga na putu do škole, povezano s ubojstvom frizera Panča Žeževskog (74).

- Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod vodstvom Državnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, osigurani su dokazi. Ishod nije onakav kakav smo svi željeli, nego su dvije osobe, maloljetnica i osoba iz Velesa, nažalost pokopane - jedna u okolici Skoplja, druga u okolici Velesa, rekao je ministar Spasovski, prenosi Jutarnji list.

- U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Tri osobe su u pritvoru, jedna je u inozemstvu, a peta osoba, otac maloljetnice, je privedena. Obavili smo ispitivanje, a mjere će se poduzeti po nalogu Tužiteljstva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist, rekao je Spasovski.

Ustvrdio je da su ubijenom frizeru Pančetu Žežovskom uzeli vozilo i ubili ga.

- Zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih oduzeto mu je vozilo, a zatim spaljeno. Tim vozilom je maloljetnica oteta nakon izlaska iz kuće, a prema izjavama osumnjičenih, prethodno je otac organizatoru dao informaciju da je maloljetnica sama izašla iz kuće, dodao je Spasovski.

Glavni organizator bio je Ljupčo Palevski-Palčo, koji je pobjegao.

- Glavni organizator i izvršitelj ubojstva koji je 27. studenoga negdje oko 11 sati iz vatrenog oružja ubio maloljetnicu u strahu od dokaza do kojih bi MUP mogao doći, počinio je to kazneno djelo. Učinit ću sve da ovog monstruma privedem pravdi čim kroči na naše tlo, rekao je Spasovski.

Na pressici je govorio i glavni državni tužitelj Gavril Bubevski, koji je rekao da su trojica od pet osumnjičenih priznali kazneno djelo i ispričali tko je za što odgovoran.

- U prostorijama Državnog tužiteljstva su tri od pet osoba za koje postoji sumnja da su počinili kazneno-pravna djela, imamo priznanje tko je za što odgovoran", rekao je glavni državni tužitelj.

- Osobe su izvršile dva kaznena djela - pljačku povezana s koristoljubljem te ubojstvo. Izrečen je 48-satni pritvor za sve optužene. Za petim osumnjičenim koji je u bijegu bit će izdana međunarodna tjeralica, rekao je Bubevski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 10:00