StoryEditorOCM
Regijana brdu butorovica

Šok usred rutinske vježbe: hercegovački GSS-ovci slučajno naišli na beživotno tijelo; Identitet tek treba utvrditi

Piše vijesti sd
22. svibnja 2023. - 13:17

Pripadnici GSS-a u susjednoj BiH pronašli su beživotno tijelo tokom vježbe na brdu Butorovica, nakon čega su obavijestili policiju u Ljubuškom te uz nalog tužilaštva ZHK izvršili evakuaciju tijela, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je kazala dežurna tužiteljica Zapadnohercegovačkog kantona, tijelo za sada neidentificirane osobe pronašli su pripadnici GSS-a tijekom redovne vježbe na nepristupačnom terenu.

Oni su obavijestili PU Ljubuški, a nakon završetka potrebnih procedura u evakuaciji tijela je sudjelovalo 14 pripadnika GSS Ljubuški i GSS Vitez.

"Pripadnici PU Ljubuški su po ovlaštenju dežurnog tužitelja izišli na mjesto događaja i obavili očevid. Izuzeti su predmeti koji su se tu našli, a tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnici i nad njim će se sutra izvršiti obdukcija", kazala je dežurna tužiteljica.

Ističe da je tijelo u fazi raspadanja, te da pronađeni predmeti među kojima nema dokumenata, ne upućuju na identitet pronađene osobe.

"Izuzet će se DNK, te provesti sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio identitet", kazala je tužiteljica ZHK za Klix.ba, te naglasila da će se u predmetu nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja identiteta nepoznate osobe, kao i uzroka smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:15