StoryEditorOCM
Regijastrah i trepet

Snimka virova u mirnome jezeru uznemirila ljude: ‘Da nisu možda vanzemaljci? Neću se više nikada kupati tu‘

Piše PSD
10. lipnja 2022. - 14:19

Prečesto se čuje za opasnosti koje vrebaju iz rijeka i jezera koje nerijetko završe i tragično, pa ljudi pušu i na hladno i u svemu vide potencijalnu opasnost. S druge strane, sve pojačava i ponuda raznoraznih horora i "čudovišta iz Loch Nessa" koji nam se serviraju.

U tome svjetlu snažno je odjeknula snimka virova na inače mirnom Jablaničkom jezeru. Snimka je objavljena na Facebook stanici Crne hronike i izazvala je poprilično zanimanje.

"Da nisu možda vanzemaljci?", "Treba uzeti brašna za svaki slučaj", "Šta je ovo, izgleda jezivo, neću se više nikada kupati tu", dio je komentara.

Ipak pojava virova na jezeru objašnjava se naglom promjenom vremena, naglim osvježenjem nakon nekoliko vrućih dana, a virovi se javljaju upravo nakon nagle promjene vremena i razlike između temperature vode i zraka, piše Bh-indeks.

Dakle, virove u Jablaničkome jezeru nisu proizveli izvanzemaljci ili Nessie, nego vremenske promjene. Stoga

ne treba puštati mašti i strahovima na volju nego slušati struku. Ali ipak treba biti oprezan pri kupanju u jezerima i rijekama jer, kako vidimo, virovi se mogu javiti praktički ni iz čega u inače posve mirnoj vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 22:38