StoryEditorOCM
Regija‘Slobodna‘ u Beogradu

Novi detalji: Matejeve tenisice ipak su bile bijele, prijatelji podijelili krivu informaciju? Izvor tvrdi da su svi bili na poligrafskom testu, traži se i vozač taksija

Piše Vinko Paić, PSD
4. siječnja 2022. - 13:37

NOVO:

13:30 - "Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina M. P.  (1994.) u Beogradu ga danonoćno traže i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića što prije pronašli. 

U potrazi za M. P. konstantno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, uključujući Upravu kriminalističke policije Uprave policije za grad Beograd, Policijsku službu za riječnu sigurnost, sve policijske stanice u gradu, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Policijskog ureda za riječnu sigurnost zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P.  patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih uz nestanak mladog M. P. i intenzivno tragaju za njim", odgovorili su nam na upit iz policije.

image
Tom Dubravec/Cropix

13:20 - Očekuje se dolazak Matejevog oca na lokaciju kod restorana Sava Nova gdje se već satima pretražuje rijeka. Upravo na ovom mjestu kamera restorana u noći s 30. na 31. prosinca zabilježila je mušku osobu kako silazi stepenicama prema Savi.

Pristup rijeci je ograđen ogradom pa se sad može samo spekulirati je li ta muška osoba na snimci i skočila preko ograde. Kako saznajemo iz izvora bliskih Mateju, njegov otac ne želi pomoć prijatelja iz Splita i sve je prepustio u ruke srpske policije u koju ima potpuno povjerenje.

image
Tom Dubravec/Cropix

Također, isti nam je izvor rekao, da je sva šestorica Matejovih prijatelja u Beogradu bila na poligrafskom testiranju. Oni su u ovom trenutku na putu prema Splitu.

Što se tiče boja tenisica oko kojih su se jučer vodile polemike, saznajemo da je Matejev prijatelj kazao krivu informaciju koja stoji na plakatu. Matej je u noći nestanka imao bijele tenisice, ne crne. A na snimci na kojoj muška osoba trči s djevojkom, druga je osoba, nije Matej.

image
Tom Dubravec/Cropix

Policija traga i za vozačem taksija kojem je Matej navodno pokucao u blizini Brankovog mosta želeći ući u vozilo. Doznajemo da se najvjerojatnije radi o “divljem” taksiju jer nema službenu oznaku TX. Iz udruženja taksista uputili su svojim zaposlenicima poziv da se javi onaj koji je imao susret s Matejom, no do ovih trenutka im se nitko nije javio.

12:06 - Novinar crne kronike Mladen Mijatović jutros je na nacionalnoj televiziji rekao kako snimka osobe koja pliva u Savi nije nastala na Staru godinu. Neslužbeno se priča kako policija sumnja da je Matej ušao u Savu na potezu između Tramvajskog i Brankovog mosta.

---------------------------------------------------------------

U Beogradu je i naša ekipa, evo što su jutros zabilježili: 

U ovom se trenutku nalazimo na Savskoj promenadi pokraj restorana čije su kamere zabilježile mušku osobu koja je navodno Matej snimljen u noći s 30. na 31. prosinca.

image
Tom Dubravec/Cropix

U blizini restorana Sava Nova nalaze se i stepenice koje vode u rijeku, a jedna od posljednjih snimki pokazuje mušku osobu kako upravo tim stepenicima ulazi u Savu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Područje oko rijeke osigurava troje policajca i ne dozvoljavaju nam da priđemo bliže. Na platou uz rijeku nekoliko osoba istražuje i sve snima.

image
Tom Dubravec/Cropix

Okupljeni očevici su nam kazali kako su vidjeli da su policajci iz velikog lonca za cvijeće uzeli jedan sitni predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u vrećicu.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Unatoč mnogim upitima MUP-u Srbije, još nismo dobili informaciju je li mladić na jučer objavljenim snimkama Matej.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Ne možemo vam ništa reći, kazao nam je jedan od policajca kad smo ga pitali zašto su ovdje. Nešto prije podneva stigao je i čamac u kojem se nalazilo četvero ljudi. Među njima je i ronioc koji je 5 minuta prije podne zaronio u rijeku, a nalazi se kod Tramvajskog mosta.

image
Tom Dubravec/Cropix

“Nešto je našao", komentiraju prolaznici…

Ostajemo ovdje i pratimo situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. veljača 2023 16:57