StoryEditor
Regijafestival mržnje

Skandalozna odluka šokirala BiH: zastupnici HDZ-a glasali protiv osude odvratnog četničkog okupljanja na kojem se pozivalo na zločine protiv Hrvata

Piše JL
13. ožujka 2019. - 16:48

Zastupnici HDZ BiH, stranke čiji je predsjednik Dragan Čović, na današnjoj su sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv osude četničkog okupljanja u Višegradu ovog vikenda, prenosi Jutarnji list.

Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata, ali iz Demokratske fronte (DF) kojoj je na čelu član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, predložio je da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu.

Ondje se u nedjelju okupilo više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije kako bi tamo odali počast Draži Mihailoviću.

 

Uz “bogatu” ikonografiju ovog zločinačkog pokreta te pjesme u kojima se zazivalo zločine protiv Hrvata i Bošnjaka. Okupljanje su odmah osudili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar sigurnosti Dragan Mektić kao i ambasade Velike Britanije i SAD-a u BiH te delegacija Europske unije u Sarajevu.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark izjavio je kako je okupljanje u Višegradu bilo čin mržnje i pozivanja na nasilje što je nespojivo s vrijednostima europskih demokracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 16:06