StoryEditorOCM
Regijastrašna tragedija

Shrvana obitelj dječaka čije je tijelo izvučeno iz jezera u Srbiji: ‘Sigurni smo da nije sam ušao u vodu‘

Piše PSD
5. lipnja 2022. - 16:54

Obitelj 14-godišnjeg Lazara A. iz okoline Smedereva u Srbiji, čije je tijelo jučer izvučeno iz Šarlinačkog jezera, neutješna je nakon nesreće koja ih je zadesila. Uvjereni su da dječak nije sam ušao u vodu, ali napominju da nemaju drugih detalja o tome kako se dogodila tragedija.

Majka dječaka objasnila je za portal Nova.rs što se kobnog dana dogodilo.

- Obdukcija je završena, suprug i stariji sin su tamo. U utorak će vjerojatno biti sahrana. Pošao je kod bake, trebao je ići zajedno sa sestrom, rekla sam mu da je pričeka. Javila sam svom bratu da je Laza krenuo pješice i da ga pričeka kod vodovoda, blizu jezera. Pozvao me nakon dva sata i rekao da Laze nema. I ja sam ga odmah zvala, znam da nikad ne skreće nigdje i ne svraća, bio je odgovoran. Nije se javio na telefon, moj suprug ga je odmah krenuo tražiti - počela je majka dječaka, skrhana boli gubitka.

- Prijavili smo policiji, koja je u 22.20 došla i krenula u potragu. Nije volio vodu, jedva smo ga tjerali da se okupa, otpada opcija da je sam ušao u vodu. Palo nam je napamet da ga je neko oteo ili napao, dosta droge je ovdje u posljednje vrijeme. Meni je stvarno teško - priča potresena majka dječaka.

O stvarima koje su pronađene u blizini jezera, majka je istakla da su nađene tek kasnije, kao i da ih nije pronašla policija.

- Te stvari su tražili svi, i mještani i policija. Ja sam išla istom tom stazom. Ništa nismo našli. Njegova sestra od tetke je našla garderobu, a telefon je moj suprug pronašao. A telefon je bio čist i skroz suh, a padala je kiša... - priča majka.

Kako ističe, sve te okolnosti im bude sumnju.

- Ja sam 99 posto sigurna da moje dijete nije samo ušlo u vodu i da je to nešto sasvim drugo u pitanju - tvrdi majka.

Djed dječaka se požalio na nadležne organe i njihovu, kako tvrdi, zakašnjelu reakciju.

- Zakazano je bilo da dođu u pet, a došli su u jedanaest... Kad su ga izvadili iz vode bio je samo u gaćama, majice nigdje - priča djed.

Majka napominje kako se na internetu svašta pisalo i kako nije istina da se dječak svađao s obitelji prije odlaska. Djed dječaka je istaknuo kako će se žaliti i reći policiji da nije u redu što nisu došli odmah i kako su se, kako tvrdi, izvlačili na probleme oko smjene.

Podsjetimo, tijelo malog Lazara izvučeno je jučer iz jezera. Prema prvim informacijama obdukcije, smrt dječaka nastupila je utapanjem, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 14:38