StoryEditor
Regijarange rover

Šešelj kupio luksuzni terenac, njegova sestra iskeširala 140.000 eura! Novinari se krenuli raspitivati, ratni zločinac im uputio jezivu prijetnju

Piše JL
13. veljače 2020. - 10:00
AFP

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj vozi skupocjeni Range Rover Autobiography za koji je njegova sestra isplatila u gotovini oko 140.000 eura. Taj novac Šešeljeva sestra Dragica donijela je u vrećici, saznaje Blic.

Šef političke stranke u Srbiji koji kao zastupnik u Skupštini mjesečno dobiva 6598 kuna, a mirovina mu iznosi 2728 kuna na sjednice u Skupštinu dolazi upravo s tim automobilom.

Kako je izračunao Blic, prosječni građanin bi za Šešeljev automobil, ako se uzme u obzir prosječna plaća u Srbiji, morali živjeti od zraka 292 mjeseca ili gotovo 25 godina.

Blic dodaje da cijena ovakvog automobila, ovisno o dodatnoj opremi, može dosegnuti i 200.000 eura.

- Sestra Dragica je pokriće, da ne bi Šešelj morao ići osobno. Naravno da nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja - naveo je izvor Blica.

Blic piše kako su Šešeljev automobil primijetili već svi u Skupštini jer on niti ne izlazi iz njega te da je rijedak na tržištu i da za njega postoji lista čekanja.

"Blic" je stupio u kontakt s Vojislavom Šešeljom u želji da dozna otkud mu novci za jedan od najluksuznijih automobila na tržištu.

- Zašto me zovete? Šta ‘oćete - pita Šešelj koji se isprva nije javio na poziv, a potom je uzvratio poziv.

- Ako nam možete odgovoriti na nekoliko pitanja. Kada ste i kako kupili džip?

- Neću odgovoriti - istaknuo je Šešelj.

Na pitanje novinara Blica zašto ne želi odgovoriti na pitanja u vezi sa automobilom, Šešelj je rekao: "Ne dajem izjave za Blic", a potom i glasnijim tonom poručuje:

- Kad dođem u 'Blic', ostavit ću krvave tragove za sobom.

Nakon prijetnje, osuđeni ratni zločinac i zastupnik u Skupštini Srbije je prekinuo telefonsku vezu, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 02:29