StoryEditor
RegijaDr. Perica jelečević i damir Ljubić sa suradnicima u Travniku i vitezu

S ministarskim posjetom došli i projekti

Piše PSD.
26. srpnja 2008. - 20:37

Među ostalim, u viteškom naselju Zabilje dužnosnici federalne izvršne vlasti razgovarali su s mještanima o regulaciji dijela korita rijeke Bila i novom mostu

Ministri za rad i socijalnu skrb te poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Vladi Federacije BiH iz HDZ-a 1990., dr. Perica Jelečević i Damir Ljubić, u pratnji stranačkih kolega, Vitežana, zastupnice u Parlamentu Federacije BiH i izaslanika u Domu naroda BiH, Slavice Josipović i Rude Vidovića, boravili su u Travniku i Vitezu.

Pomoć bolnici

Ministar Ljubić je tom prilikom u Turbetu kod Travnika svečano otvorio liniju za proizvodnju sira “feta”, vlasništvo Vahida Skobe, a istovremeno je, u pratnji svojih domaćina, Slavice Josipović i Rude Vidovića, ministar Jelečević posjetio Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Ministar Jelčević je o radu, uspjesima i problemima koji su, prije svega, financijske i kadrovske prirode, razgovarao sa zamjenikom ravnatelja primarijusom dr. Dragom Džambasom, pomoćnicom ravnatelja za ekonomska pitanja Ljiljanom Popović i glavnom medicinskom sestrom, časnom Ankicom Tomas.

Krajem godine, iz sredstava rebalansa federalnog proračuna, obećao je ministar Jelčević, tražit će se određena sredstva potpore radu i funkcioniranju novobiljanske bolnice, jer se, u prošloj raspodjeli federalne financijske pomoći zdravstvenim institucijama, ova bolnica zaobišla “prljavim političkim igrama koje imaju i elemente osvete”, kazao je primarijus Džambas.

Tražit će se i kontinuirana pomoć Vlade Republike Hrvatske koja i do sada nije izostajala i bez koje bi trenutačno stanje bilo daleko nepovoljnije i teže. Ministri su posjetili i samostan časnih sestara reda “Služavke Maloga Isusa” u Vitezu, a tom prilikom zastupnica u federalnom Parlamentu Slavica Josipović, predstojnici samostana, časnoj Admirati Lučić, predala je Odluku Vlade FBiH o dodjeli 100.000 KM pomoći za nastavak gradnje doma za stare i nemoćne osobe.

A tu značajnu pomoć “izborili” su ministri Ljubić i Jelčević uz pomoć kolege ministra Gavrila Grahovca. U viteškom naselju Zabilje dužnosnici federalne izvršne vlasti razgovarali su s mještanima o regulaciji dijela korita rijeke Bila i novom mostu, u čijoj će izgradnji sa znatnim sredstvima sudjelovati i federalno Ministrastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te federalna Agencija za vodno područje rijeke Save.

Na kraju višesatnoga posjeta Vitezu dvojica federalnih ministara sa svojim domaćinima obišli su mini-hidroelektranu na rijeci Lašvi, novoizgrađeni ribnjak i gradilište budućeg velikog turističko-rekreacijsko-zabavnog centra, sve vlasništvo tvrtke GMS i njezina direktora Mirka Šakića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 16:04