StoryEditor
RegijaŽele ga pokopati u inozemstvu

Roditelji Davida Dragičevića zatražili ekshumaciju: 'Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću'

13. veljače 2019. - 19:36

Roditelji Davida Dragičevića, mladića čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. u Banjoj Luci potaknula masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, podnijeli su zahtjev za ekshumaciju njegovih posmrtnih ostataka kako bi ih odnijeli iz Bosne i Hercegovine i ponovo pokopali u inozemstvu, potvrdila je u srijedu majka Suzana Radanović.

"Danas smo službeno predali zahtjev u općini Banja Luka za ekshumaciju našeg krvnički ubijenog sina Davida", napisala je na Facebook profilu prosvjedne skupine "Pravda za Davida" Radanović koja s ocem mladića Davorom tvrdi da je njihov sin ubijen.

Ona je ranije najavila kako planira Davidove posmrtne ostatke sa banjolučkog groblja prenijeti u Austriju i tamo ih pokopati jer ne želi da njezino dijete ostane "u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi, državi u kojoj je ubijen i gdje se njegovo ubojstvo pokušava prikriti".

"Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću", najavila je Radanović koja živi u Beču.

Ona je tamo otputovala počekom siječnja nakon što je policija RS naprije silom rastjerala prosvjede skupine "Pravda za Davida" čiji su sudionici tražili otkrivanje istine smrti tog mladića a zatim im je zabranjeno svako novo okupljanje.

Već mjesec i pol u Banjoj Luci vlada neka vrsta neslužbenog izvanrednog stanja jer lokalna policija pratktično nikome ne dopušta zadržavanja na središnjem gradskom trgu na kojemu su do 30. prosinca prošle godine održavani prosvjedi.

Davor Dragičević, Davidov otac, pobjegao je iz Banje Luke nakon 30. prosinca kako bi izbjegao uhićenje i sada se tek povremeno oglašava preko društvenih mreža.

U jedinom intervjuu od tada kojega je dao televiziji N1 ranije ovog mjeseca ustvrdio je kako se morao skloniti jer su sadašnji predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač planirali njegovo ubojstvo.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 02:48