StoryEditorOCM
Regijastrava u skoplju

U pucnjavi ispred trgovačkog centra ubijen je odvjetnik, napadači pucali i na policiju; navodno je u pitanju iznuda

Piše PSD.
20. kolovoza 2024. - 12:53

U Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije, došlo je do oružanog napada ispred trgovačkog centra ‘Mavrovka‘, piše Jutarnji list. 

Lokalni mediji prenose da je ubijen jedan muškarac.  Prema riječima svjedoka, ubijena osoba bio je odvjetnik.

Svjedoci tvrde da su napad izvele četiri osobe koje su pobjegle s mjesta događaja, a da su prilikom bijega pucali na policajce koji su ih željeli uhititi. Prema prvim informacijama, nijedan policajac nije ozlijeđen. Makedonski portal Točka tvrdi da su uhićene dvije osobe te da je identificiran i treći napadač.

Ubijen je V. E., a navodno je u trenutku pucnjave bio u pratnji supruge.

 Nakon pucnjave na parkiralištu ispred trgovačkog centra policija je zatvorila dio grada, pregledala više obližnjih domova i vozila. Na području gradske općine Čair uočeno je putničko vozilo iz kojeg su putnici zapucali na policijske službenike kada su ih počeli slijediti. Policija je na napad uzvratila pucnjavom, a dvije osobe su uhićene, javljaju mediji. Policija je otkrila identitet trećeg napadača, u potragu za kojim je uključen helikopter te bespilotne letjelice. MUP je najavio pojačano prisutstvo policije u narednom razdoblju u pojedinim dijelovima grada, kako bi se slučaj što prije riješio, piše Dnevnik.hr.

Policija je kod Gazi Babe pronašla i vozilo koje su koristili napadači. Radi se o automobilu belgijskih registarskih oznaka. Svjedoci napode da su napadači pucali na žrtvu, ukrali predmete iz njegova automobila, uključujući i laptop te pobjegli.

Nagađa se da je motiv oblik iznude iako je istraga još u ranoj fazi, navode makedonski mediji.

 Ovo je druga pucnjava u u Skoplju u posljednja 24 sata. Sinoć je u skopskom naselju Čento u pucnjavi ozlijeđena jedna osoba, pišu Vijesti.me.

- Sinoć oko 20:50 iz vozila je pucano na drugo vozilo austrijskih registarskih oznaka, a jedna je osoba ozlijeđena i prevezena u bolnicu, izvijestili su iz ministarstva unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 13:44