StoryEditorOCM
RegijaTRAŽE ZAŠTITU

Prosvjed uz hrvatsku granicu: u Šidu prosvjednici traže uklanjanje migranata s gradskih ulica i hitan dolazak vojske jer se više ne osjećaju sigurni

Piše PSD.
9. studenog 2020. - 08:29

U Šidu je u nedjelju održan prosvjed mještana koji su zatražili da se svi ilegalni migranti sklone s ulica, da se reducira njihov broj u toj općini, kao i da se pod hitno uz granicu vrati vojska.

"Itekako smo bili sigurni kada je vojska štitila te prihvatne centre", rekao je Predrag Danilović, predstavnik omladine Šida, prenosi tamošnji N1.

On je rekao i da je jedan od zahtjeva i da se nevladina organizacija koja tamo djeluje "pod hitno iseli s teritorija općine".

U tri migrantska centra u šidskoj općini s oko 30.000 stanovnika smješteno je 1.900 migranata. U samom Šidu ih je 250. Nevladina organizacija im osigurava hranu.

"Do sada smo vrlo rijetko imali pritužbe policije na naše korisnike, uglavnom su vinovnici tih incidenata migranti koji se nalaze u tranzitu i koji se rijetko pojavljuju u centrima ili odbijaju ući u sistem koji je organizirala država", kaže Vladimir Šulović, šef smjene u prihvatnom centru Šid stanica.

Zahtjeve s prosvjednog skupa i šetnje, mještani Šida uputili su i Komesarijatu za izbjeglice i lokalnoj upravi.

Prvi čovjek općine svoj je stav obznanio na službenoj mrežnoj stranici Šida. Prosvjede podržava, a protivi se nevladinoj organizaciji "No name kitchen", navodeći da iza nje stoji "strani element" koji želi destabilizirati pravni poredak Srbije. Proziva i Komesarijat i MUP, jer im, kako navodi, ne pomažu da taj problem riješe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 03:24