StoryEditorOCM
Regijaivana Ilić

Progovorila majka male Danke: On je najveći krivac, sigurna sam da će na samrti priznati gdje nam je kći

Piše vijesti sd
25. listopada 2024. - 11:16
Majka Ivana Ilić govorila je o kćeri Danki te optuženima Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, a posebno o njegovu ocu Dragoslavu Ranko Šuvar/Cropix, Privatna arhiva

Gotovo dva sata Ivana Ilić odgovarala je na brojna pitanja vezana uz nestanak, ali i ubojstvo svoje djevojčice, a dotakla se i navoda koje je otac osumnjičenog Dejana Dragijevića nedavno iznio u javnost.

Ivana Ilić, majka male Danke Ilić iz Bora, koja je, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva iz Zaječara, ubijena 26. ožujka, oglasila se uživo na Tiktoku, nakon što je njen suprug Miloš nedavno odgovorio na brojne teorije zavjere koje su se povremeno pojavljivale u javnosti.

Dankina majka gotovo dva sata odgovarala je na brojna pitanja vezana uz nestanak i ubojstvo svoje djevojčice, a u razgovoru koji su vodili “Državni” i “Sanjabg73” dotaknute su i teme članova obitelji Dragijević, optuženoga Dejana Dragijevića i njegov oca Radoslava. Dejana tužiteljstvo tereti da je s kolegom iz "Vododa" Srđanom Jankovićem ubio Danku, dok se njegov otac tereti da je pomogao počinitelju nakon zločina, odnosno da je tijelo djevojke premjestio na nepoznato mjesto, piše Kurir.

image

Uz Dankinu obitelj, majku Ivanu i oca, suosjećala je šira zajednica (ilustracija)

Ranko Šuvar/Cropix

– Sada, nakon više od sedam mjeseci, mislim da Srđan Janković i Dejan Dragijević ne znaju ni gdje je moje dijete, nakon što je nekoliko puta premještano, ali mislim da je u sve umiješan Radoslav, odnosno Dejanov otac! On je najveći krivac i sigurna sam da zna gdje mi je dijete. Neće moći dušu ispustiti dok je ne oslobodi i sve ne prizna - odgovorila je Ivana na pitanje o umiješanosti oca Dejana Dragijevića, koji je također uhićen nakon što je njegov sin pred tužiteljstvom izjavio da je nakon ubojstva djevojke sve priznao ocu i bratu.

pogođena lažima koje su iznesene u javnosti

Podsjetimo, Radoslav i Dalibor Dragijević uhićeni su dva dana nakon uhićenja Dejana i Srđana, odnosno 6. travnja, a istog dana, kako je Kurir pisao, Dalibor je vodio policiju na više od 20 lokacija gdje bi se tijelo ubijene moglo naći. Međutim, Danku nikada nisu pronašli. Dalibor je preminuo u prostorijama PU Bor u noći između 6. i 7. travnja, dok je Radoslav Dragijević zadržan u pritvoru do 29. svibnja, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Ivana je, kako je kazala sada u Tiktok liveu, koji vodi Sanjabg73, rekla da je ljuta i da je pogođena lažima koje su iznesene u javnosti.

image

‘Svi su sumnjali na Miloša i mene, ali nitko od inspektora koji su bili tu tijekom potrage nije digao ruku na nas, ne znam kako su mogli reći da je tako nešto učinjeno Daliboru, koji je preminuo u policijskoj postaji‘, kaže Ivana Ilić

Ranko Šuvar/Cropix

– U vrijeme potrage za Dankicom i dok se nije saznalo da je riječ o ubojstvu, svi su sumnjali na Miloša i mene, ali nitko od inspektora koji su bili tu tijekom potrage nije digao ruku na nas, ne znam kako su mogli reći da je tako nešto učinjeno Daliboru, koji je preminuo u policijskoj postaji, zaključila je Ivana nakon priče o teoriji zavjere vezanoj uz smrt Dalibora Dragijevića.

Također, Dankina majka kaže da je strah i dalje prisutan, s obzirom na to da su nakon svega dobili niz prijetnji zbog nestale djevojčice.

‘mislim da nećemo moći još dugo živjeti ovdje‘

- Nitko iz našeg susjedstva nije promijenio ponašanje prema nama, ali ne osjećamo se sigurno kad izađemo van, mislim da nećemo moći još dugo živjeti ovdje, pogotovo kad dođe vrijeme da naš stariji sin krene u školu. Miloš i ja smo razgovarali o odlasku, baš zbog djece, ne znam kako ću im objasniti što se dogodilo s njihovom sestrom, a doći će vrijeme kada ću morati o tome razgovarati s njima, oni moraju znati da su imali sestru – rekla je Ivana.

Dankina majka dodala je kako vjeruje da će istina kad-tad izaći na vidjelo i da će krivci odgovarati. Govoreći o sudskom postupku, koji će uslijediti nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih za smrt njezina djeteta, navela je kako ona i suprug nisu angažirali odvjetnika za sudski postupak koji slijedi. No, kako je rekla, angažirali su odvjetnika za tužbe koje će pokrenuti protiv onih koji su ih klevetali i napadali.

– Na ročištu u kaznenom postupku nećemo imati odvjetnike, za sada ne mislimo da ima potrebe, ali ako bude, naravno da ćemo ih angažirati. Inače, za Radoslava Dragijevića sprema se tužba zbog klevete da je Dankin otac direktor “Vodovoda”, kao i zbog upućenih riječi: “Pitajte majku, ona zna gdje je dijete” – dodala je Ivana u svom gostovanju u razgovoru uživo na društvenoj mreži Tiktok, piše Kurir.

image

Nažalost, neki stanovnici Bora posegnuli su za okrivljavanjem i vrijeđanjem članova obitelji. Neki će se morati suočiti i s tužbama (ilustracija)

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 11:25