StoryEditorOCM
RegijaUglješa Grgur

Privatni detektiv otkriva tajne svoga posla: Nagledao sam se svega, ali ima i slučajeva koji su me nasmijali do suza

Piše vijesti sd
27. ožujka 2023. - 21:00

Privatni detektiv je zanimanje iz hollywoodskih filmova, ali ono postoji i u životu, na ovim prostorima od 1990. godine.

Uglješa Grgur je prvi srpski detektiv, jedini u Novom Sadu i Vojvodini. Još kao dijete maštao je o tome da se bavi tim poslom, gledajući popularne detektivske serije. Po struci je diplomirani pravnik.

- Za posao privatnog detektiva potrebno je zadovoljiti stroge uvjete. Potrebna je imati najmanje srednju stručnu spremu i proći cjelokupnu sigurnosnu provjeru. Liječničko uvjerenje, obuka pred MUP-om Republike Srbije za detektiva, a zatim polaganje stručnog ispita. Nakon toga osoba dobije licencu samostalnog detektiva – objašnjava Uglješa Grgur za Telegraf, prenosi Blic.

On kaže da privatni detektiv ne poznaje radno vrijeme.

image

Preljubnici se osjećaju sigurno ne sluteći da im je privatni detektiv na tragu (ilustracija)

Shutterstock

- Radni dan privatnog detektiva u Srbiji je "non-stop", mora stalno biti pri telefonu. Moje radno vrijeme je 16 sati, a ponekad traje i do kasno navečer. Bitno je da prije bilo kakve radnje detektiv mora sklopiti ugovor o pružanju usluga i korisnik usluge mu mora dati ovlasti, objašnjava Grgur.

Smijeh i suze privatnih detektiva

On kaže da se kao privatni detektiv naslušao svega i svačega, ali se i nasmijao.

- Nazvala me majka sina u četrdesetima da provjerim vara li ga njezina nova snaha. Nazvala me i žena koja je sumnjala da je muž vara s drugom ženom. No imamo operativna saznanja da je on zapravo vara s drugim muškarcem, kroz smijeh kaže Grgur kojemu devedeset posto klijenata čine žene.

Kako dodaje, bit angažiranja privatnih detektiva je da se utvrdi je li nastala šteta u bračnoj zajednici.

image

Bit rada privatnih detektiva je čuvanje bračne stečevine

AFP

- Kada su muškarac i žena u braku, imaju svoju imovinu i ako jedno od njih ima aferu, onda taj supružnik troši novac na tu drugu osobu. Dakle, u situaciji nevjere jedan se supružnik osjeća oštećenim. Bilo je slučajeva da su muževi ljubavnicama kupovali stanove, džipove itd., objašnjava Uglješa Grgur koji, kaže, ima doušnike iz svih sfera društvenog života, pišeBlic.

Zbog njega i sličnih privatnih detektiva preljubnici više ne spavaju mirno u tuđim krevetima krčmeći zajedničku stečevinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 22:31