StoryEditorOCM
Regijatrebinje u šoku

Prijavili svatove koji su im pucali oko kuće, mladoženja i otac im upali u dom i pretukli ih. Nisu poštedjeli ni djecu

Piše Vijesti SD
31. srpnja 2024. - 15:24

Obitelj Sušić iz Trebinja brutalno je pretučena u svojoj kući u naselju Banjevci kada su ih napali Saša i Milan Šebek iz Trebinja, te Željko Vujević iz Bileće, koji od udaraca nisu poštedjeli  ni troje malodobne djece!

Iako su napadači uhićeni iste noći, odlukom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju pušteni su da se brane sa slobode. Ta je odluka prestrašila obitelj Sušić, a šokirala i sve Trebinjce koji s nevjericom prepričavaju detalje napada, navodeći da se njome šalje poruka da više nitko nije siguran ni "u svoja četiri zida".

Nataša Sušić je za ATV ispričala da se sve dogodilo 29. srpnja, kada je organizirano svadbeno slavlje u svadbenom salonu koji se nalazi u blizini njihove kuće. Priča da je Saša Šebek ženio sina Milana, te da su tijekom slavlja pucali iz vatrenog oružja, što je prepalo njezinu djecu.

“Pucali su iz automatskog oružja oko 20 sati. Po našoj kući padale su granate. Djeca su bila uplašena, a moj suprug, inače srčani bolesnik, upozorio ih je da to ne rade. Vikao im je: “Što vam je ljudi, što radite, ubit ćete nečije dijete!”. Prijavili smo tu pucnjavu, a sve su snimile nadzorne kamere te smo snimke dostavili policiji”, kaže Nataša.

Kaže da se napad dogodio oko pola sata iza ponoći, nakon što je izbio požar na svadbi. Mladoženja je s ocem Sašom i Milanom Šebekom upao u njezinu kuću, a s njima je bio i Željko Vujević. Oni su bili bijesni i vikali su nešto u stilu "koga ste prijavili".

“Razbili su vrata i upali u našu kuću i počeli nas tući. Pokušavala sam ih zadržati, ali nisam uspjela. Nastao je opći kaos. Nisu poštedjeli ni našu djecu od pet, osam i 12 godina koja su u to vrijeme spavala. Jedno dijete poprskano je papar sprejem, drugo je dobilo udarac u ruku, dok se treće sakrilo pod krevet. Borili smo se koliko smo mogli i gledali samo kako obraniti djecu”, rekla je Nataša Sušić.

image
Ranko Šuvar/ilustracija/Cropix

Najgore je, kaže, prošao njezin suprug koji je zadobio ozljede glave koje su zahtijevale 12 šavova.

“Udarili su me nekoliko puta, što se vidi po modricama. Bili su naoružani palicama kojima su udarali po kući i oko nje. Sve smo prijavili i policija je stigla za 15 minuta. Dvojicu su zatekli u kući i uhitili ih, dok je jedan od napadača pobjegao i kasnije je pronađen u gradu”, kaže Nataša za ATV.

Dodaje da napadače ne poznaje, te da s njima nisu bili u nikakvom odnosu.

“Napali su nas u našoj kući. Djeca su u strahu, preživjela su veliku traumu! Jedno dijete dva dana nakon napada nije progovorilo niti jednu rečenicu. Istraumatizirani su... Izveli smo ih iz kuće i vodimo ih psihologu. Tada smo svi čuli da su napadači pušteni, što nas je užasnulo. Kako je to moguće? Pitaju me sada djeca: "Mama, jesu li ovi loši ljudi pušteni, hoće li opet doći?" Što da im odgovorim”, pita Nataša.

U OJT Trebinje navode da je o događaju obaviješten dežurni tužitelj.

“Naloženo je da se izvrši očevid na licu mjesta, te da se saslušaju svi akteri. Oštećene osobe su već ispitane, dok će djeca biti ispitana sukladno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku. Osumnjičeni su također ispitani i provode se druge provjere u cilju dokumentiranja kaznenog djela, nakon čega će PU Trebinje dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu”, rekao je glasnogovornik OJT Trebinje Srđan Vukanović.

O eventualnom prijedlogu za određivanje pritvora tužiteljstvo može odlučiti i nakon što im policija podnese izvješće.

Policija je ranije priopćila da je zbog napada uhićen M.Š. i S.Š. iz Trebinja, i Ž.V. iz Bileće zbog sumnje da su počinili kaznena djela tjelesne ozljede i oštećenja tuđih stvari.

“Policiji je prijavljeno da su 29. srpnja oko 00:40 tri nepoznate osobe provalile u kuću, nakon čega su napale stanare. Brzom intervencijom policijskih službenika osobe su locirane i lišene slobode. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju, koje je događaj okvalificiralo kao kazneno djelo tjelesna ozljeda i oštećenje te oduzimanje tuđe stvari. Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene i nad njima će tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, priopćeno je iz OJT Trebinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 13:45