StoryEditorOCM
Regijaputini iz našeg sokaka

Povjesničar Milivoj Bešlin: BiH i zapadni Balkan mogli bi biti nova ruska fronta, Dodik čeka ishod rata u Ukrajini, u kojoj se rješava i sudbina mira u Bosni

Piše PSD
8. ožujka 2022. - 14:40
'Nije jednom već primijećeno da Putinova agresivna akcija ima, sudeći po reakcijama ljudi, značajno veću podršku među srpskim nacionalistima nego među građanima Rusije, koji sve teže podnose teror kojem ih je izložio režim'Andrej Isaković/AFP

Bosna i Hercegovina, ali i zapadni Balkan mogli bi biti sljedeća ruska fronta, izgovaraju politički analitičari diljem Europe gotovo u jednom glasu.

Od razvoja situacije u Ukrajini ovisit će sudbina cijele Europe, a ruska agresija, kao nikada do sada, ujedinila je zemlje zapadnih demokratskih vrijednosti u jedinstvenom bloku.

I s jedinstvenim stavom da je ono što Rusija čini u jednoj nezavisnoj i suverenoj zemlji presedan kakav 21. stoljeće europske povijesti ne poznaje.

Rusija je na prostoru zapadnog Balkana ostvarivala svoje geostrateške ciljeve na razne načine miješajući se u unutarnje političke prilike velikog broja zemalja, a uvijek uz nesebičnu podršku aktualne srbijanske vlasti i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

BiH i Crna Gora bile ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:26