StoryEditorOCM
Regijakrvna zrnca

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske: ‘Jesam Hrvatica, ali moj predsjednik nije Milanović, nego Dodik‘

Piše vijesti sd
26. travnja 2023. - 16:32

Bilo je burno na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci.

Tako je potpredsjednica Skupštine iz reda hrvatskog naroda Anja Ljubojević (SNSD) u replici zastupniku Đorđu Vučiniću prigovorila da joj "ne prebrojava krvna zrnca".

"Nemojte vi brinuti o mojim osjećajima i pokušavati insinuirati da je meni žao što je netko nešto rekao protiv Zorana Milanovića koji je predsjednik Hrvatske. Nemojte mi brojati krvna zrnca ovdje u Narodnoj skupštini", poručila je Ljubojević, prenosi klix.ba.

Dodala je da bi se Vučinić trebao baviti drugim stvarima, a ne njezinim osjećajima.

"Da, jesam Hrvatica iz Republike Srpske, volim svoju Republiku Srpsku. Jest, moj predsjednik nije Zoran Milanović, niti me zanima. Moj predsjednik je Milorad Dodik i moja država je Republika Srpska i tako se ponašam", kazala je Ljubojević.

Dodala je kako su njezini preci bili u ustaškim logorima i da neće dopustiti Vučiniću da joj spočitava ideologije HDZ-a ili SDP-a.

Povod za samu raspravu je bila posjeta Zorana Milanovića Derventi gdje je odlikovao 103. brigadu HVO-a, što su predstavnici oporbe prigovorili predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, a onda i samoj Anji Ljubojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:32