StoryEditorOCM
Regijadobro plaćeni voajer

Pohotni stanodavac iznajmio stan djevojkama pa ih tajno snimao: ugradio je kameru čak i u TV uređaj, tik uz ekran

Piše vijesti sd
7. lipnja 2023. - 15:10

Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci, u susjednoj BiH, podiglo je optužnicu protiv Mladena Janjilovića, rođenog 1981. godine u općini Stanari, zbog kaznenog djela neovlašteno fotografiranje.

Optužnicu je potvrdio sudac za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Osumnjičeni je u vremenskom razdoblju od 15. svibnja 2021. do 5. srpnja 2021. u stanu čiji je vlasnik, a koji je iznajmio oštećenim osobama, neovlašteno načinio fotografske i video snimke osoba bez njihove saglasnosti, oštećujući time posebno njihovu privatnost, piše klix.ba.

On je iznajmio stan djevojkama M. J., T. S., T. V., S. B. i N.M., a u prostorijama spavaćih soba ugradio je video nadzor koji se sastoji od tri kamere i digitalnog video rekordera.

Osim toga, u spavaćim sobama postavio je i TV prijemnike u kojima je naknadno napravio izmjene, na način da je na zaštitnoj plastici televizora sa prednje strane napravio otvor u koji je ugradio leću kamere.

Snimao je oštećene za vrijeme dok borave u sobama, presvlače se i obavljaju druge životne aktivnosti, oštećujući na taj način njihovu privatnost, a potom je pomoću aplikacije instalirane u svom mobilnom telefonu pristupao sistemu video nadzora i tako pregledavao sadržaje, nakon čega je fotografije oštećenih pohranjivao u mobilnom telefonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:40