StoryEditorOCM
Regijamamac plaća

Crnogorka Zorka je radila u Hrvatskoj: ‘Uvjeti su bili odlični – smještaj, hrana i plaća. Ali vratila sam se s teško zarađenim novcem, jer nije to nimalo lak posao‘

Piše PSD
13. svibnja 2022. - 21:51
Posao glavnog konobara na dubrovačkoj rivijeri, nudi se za plaću od 6.000 do 8.000 kuna uz smještaj i hranu (ilustracija)Ivo Ravlić/Cropix

Turistička sezona razdoblje je kada u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori, govoreći o okruženju, živne tržište rada. Ne samo da se zaposle ljudi iz lokalne sredine, nego i oni iz kontinentalne Hrvatske, ali i iz cijele regije kojima je nešto veća plaća prilika da zarade malo više. Naravno uz veliki rad i kontroverzne radne i smještajne uvjete.

Uz neka prirodna državna odstupanja, slična je situacija i u Crnoj Gori, čiji radnici dolaze raditi u Hrvatsku, baš kao što hrvatski idu na druga mjesta u potrazi za boljom zaradom i radnim uvjetima.

Kada je ostala bez posla u Herceg Novom, Zorka Pejović je odlučila potražiti sezonski posao izvan Crne Gore. Po struci grafička dizajnerica, zaposlila se kao pomoćna radnica u kuhinji na Pagu.

"Prijatelj mi je rekao da u Hrvatskoj traže ra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:11