StoryEditorOCM
RegijaNEVIĐENI SKANDAL

Pogledajte kako besramni antivakser vrijeđa djecu s posebnim potrebama! A zapravo je govorio o - Crnogorcima

Piše VIJESTI SD
7. veljače 2024. - 15:48
Miroljub Petrović, ‘svaka njegova reakcija uvredljivog karaktera, bilo da se radi o djeci, ženama, ženama bez djece, bilo kome i bilo čemu‘Screenshot YouTube TV Happy

Antivakser i nadriliječnik Miroljub Petrović je u jednoj emisiji objavljenoj na jednoj društvenoj mreži na najsramotniji način uvrijedio mališane s posebnim potrebama. Naime, on je priču o Crnogorcima začinio gnusnom uvredom gdje je mimikom vrijeđao djecu s posebnim potrebama nazivajući ih "retardiranima".

- Mi smo Crnogorci, mi smo Crnogorci, mi nismo Srbi. To je kao kad dođeš u Dom za retardiranu djecu, pa ti aplaudiraju oni retardirani: Bravo majstore. Bravo!", ruga se na snimci Petrović.

Pozvali smo Petrovića, ali što je time želio reći, nismo uspjeli saznati, jer je prekinuo razgovor iste sekunde kada smo se predstavili.

Miroljub Petrović poznat je javnosti po brojnim sramotnim stavovima o "svemu i svačemu", ali i čestim uvredama na račun pojedinaca. Problem nije samo u mišljenju i stavu, već što je svaka njegova reakcija uvredljivog karaktera, bilo da se radi o djeci, ženama, ženama bez djece, bilo kome i bilo čemu, piše Telegraf.

Prijavljen za smrt 31-godišnjeg pacijenta

Podsjetimo, protiv Miroljuba Petrovića, jednog od najpoznatijih antivaksera, prije dvije godine podignut je optužni prijedlog. To je učinilo Osnovno tužiteljstvo u Leskovcu, gdje se on tereti da je, bez dozvole za lijek, spravljao biljne lijekove, ekstrakte, čajeve i sokove i tako "liječio" više ljudi, od kojih su neki poslije i umrli.

Tako je u leskovački sud 29. srpnja stigao optužni prijedlog, a u priopćenju leskovačkog Tužiteljstva tada je navedeno da je on podnesen protiv P. M. iz Petrovca.

- Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka spravljao biljne lijekove-tinkture, ekstrakte, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada - priopćili su tada iz Tužiteljstva.

Inače, još 2019. godine je Tužiteljstvo u Leskovcu pokrenulo istragu protiv njega nakon što ga je Biljana Jovanović javno označila kao odgovornog za smrt brata Slavča Petrova (31). Nakon bratove smrti Biljana ga je prijavila policiji, a saslušana je i u Tužiteljstvu.

Ona je krajem siječnja 2019. godine zajedno s Miroljubom Petrovićem gostovala na jednoj televiziji. U emisiji je tada rekla kako im je Petrović savjetovao da ni slučajno ne idu kod liječnika, kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu, i kazao da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivnju svalio na obitelj.

Redakcija Telegrafa uputila je pitanja OJT-u u Leksovcu kako bismo saznali dokle se stiglo s ovim predmetom. Inače, za konkretno kazneno delo prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine. Te odredbe kaznenog zakona zabranjuju da se osobe bez odgovarajuće stručne spreme bave liječenjem i spravljanjem ili izdavanjem lijekova.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:06