StoryEditorOCM
Regijatenzije u subotici

Pobuna u Vojvodini zbog nastupa estradne zvijezde poznate još iz doba Jugoslavije: ‘Ne želimo da nam pjeva jedan od simbola režima Slobodana Miloševića!‘

Piše psd
3. rujna 2022. - 07:31

Gradski odbor Pokreta za preokret iz Subotice ocijenio je neprimjerenim da jedna od glavnih manifestacija u okviru obilježavanja Dana grada Subotice bude koncert Zorice Brunclik, pjevačice narodnih pjesama afirmirane još za postojanja Jugoslavije.

“Pitamo gradsku vlast koja je to institucija, komisija ili pojedinac procijenio da bi bilo adekvatno da na obilježavanju Dana grada pjeva osoba koja je jedan od simbola režima Slobodana Miloševića i Mire Marković”, navode u subotičkom odboru Pokreta za preokret, prenosi danas.rs.

Iz ove stranke pitaju i koje su društvene i umjetničke zasluge Zorice Brunclik za unaprjeđenje kulture u Subotici i Srbiji, da bi joj se osigurao termin, prostor i novac za nastup na Gradskom trgu.

“Simboliku koju sa sobom nosi Zorica Brunclik su pink boja, nemaština, izbjeglištvo, ratovi, netolerancija i sigurni smo da to nisu ideali većine Subotičana”, smatraju u subotičkom odboru Pokreta za preokret i dodaju da je gradska vlast trebala napraviti anketu među Subotičanima, “da se makar pitaju o tome, ako se ne pitaju ni o čemu drugome”.

“Da su Subotičani pitani, sigurno njihov izbor ne bi bila Zorica Brunclik! Nesumljivo da određeni broj ljudi voli njezin glazbeni repertoar, ali to ne trebaju plaćati svi ostali građani Subotice. Za to služe kavane i koncerti”, zaključuju u subotičkom odboru Pokreta za preokret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 07:34