StoryEditorOCM
RegijaMOST HERCEGOVINA

Uz vatromet otvoren impozantni most u Hercegovini: ‘Ovo je povijesni dan za BiH‘; Stigao i Plenković

Piše Hina
4. rujna 2024. - 20:57

Impozantni most Hercegovina duljine nepunih jedan kilometar na autocesti nedaleko Čapljine otvoren je u srijedu na ceremoniji kojoj je nazočio i hrvatski premijer Andrej Plenković. Vrpcu su presjekli premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i resorna ministrica prometa i veza Andrijana Katić nakon čega je na mostu uslijedio vatromet.

Novih jedanaest kilometara autoceste u čijem je sastavu i most koji nadvija Neretvu kod mjesta Počitelja sastavni je dio autoceste na koridoru Vc. Spaja se na hrvatsku autocestu A1 s odvojkom za Luku Ploče. Predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto ocijenila je otvaranje mosta povijesnim događajem za BiH. 

image
Ante Čizmić/Cropix

- Ovaj most ima jedinstvenu svrhu, ključna je točka prometnog povezivanja BiH s EU - rekla je Krišto.

Zahvalila je premijeru Plenkoviću na potpori koju daje ovoj državi. Nikšić je ocijenio kako je nova vlada napravila važan iskorak u dinamiziranju izgradnje prometne  infrastrukture. Zahvalio je hrvatskome premijeru na potpori za otvaranje pregovora s EU. 

Fešta u Hercegovini, stigli političari iz cijele regije! Otvara se važna dionica grandioznog mosta, ovako izgleda đir

- Bez vašeg angažmana i drugih prijatelja to ne bi bilo realno - istaknuo je Nikšić. 

image

Denis Lasić
 

Ante Čizmić/Cropix

Most Hercegovina je dug 980 metara i visok nepunih 100 metara. Za njegovu izgradnju izdvojeno je nešto više od 100 milijuna eura. Hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković, koji je u dvodnevnom posjetu BiH, u popodnevnim je satima nazočio sjednici Predsjedništva BiH. Tijekom dana imao je više susreta u Sarajevu s vodećim državnim dužnosnicima, a za četvrtak su predviđeni sastanci sa čelnikom HNS-a BiH Draganom Čovićem, te obilazak više značajnih institucija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:18