StoryEditor
RegijaNE ODUSTAJU

Peti dan prosvjeda u Srbiji - napetost se osjetno ‘razvodnila‘, uz manji incident oko ponoći. Novosađani najavili odlazak na prosvjed u Beograd

Piše PSD.
11. srpnja 2020. - 20:15
AFP

U subotu oko 19 sati počela je nova prosvjedna šetnja u Novom Sadu, a namjera sudionika, koje je policija u petak navečer spriječila da blokiraju autocestu - blokirati policijsku postaju u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U tome su nakratko i uspjeli. 

U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Prosvjed se održavao i ispred Skupštine grada u Nišu.

Agencija Beta prenosi da se na Trgu slobode u Novom Sadu tijekom večeri okupilo oko 500 građana, na čelu s aktivistom i članom Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar. Skup je za sada miran, a Pogačar je poručio svima da sutra neće biti prosvjeda u Novom Sadu i da svi koji žele prosvjedovati krenu put Beograda.

U beogradskoj Kosovskoj ulici iza Skupštine Srbije raspoređeno je nekoliko policijskih kombija, jedinice sa konjima i psima, a na platou ispred parlamenta i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Promet je blokiran u oba smjera prema Bulevaru kralja Aleksandra i Trgu Nikole Pašića.  

Na platou ispred Skupštine Srbije nema uniformiranih policajaca, slično kao i prethodnog, četvrtog dana prosvjeda, a oko zgrade parlamenta postavljena je montažna metalna ograda. Prosvjednika je vidno manje nego prethodnih dana. 

Prethodno je ispred skupštine održan prosvjed vjernika koji od 2016. godine prosvjeduju zbog potapanja crkve "valjevska Gračanica".

Ovo je inače bio peti dan prosvjeda, a da nije bilo manjeg incidenta nešto prije ponoći, moglo bi se reći da je prošao potpuno mirno. Naime, manja grupica bacala kamenje na policiju pred Skupštinom, na što su policajci reagirali privođenjem više osoba, dok se većina agresivno raspoložene grupe razbježala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 21:28