StoryEditor
Regijaekumenizam

Partrijarh SPC-a Porfirije čestitao Uskrs: ‘Živimo s koronom, ali i ništa manje pogubnim virusom otuđenja i odsustva ljubavi prema drugom ljudskom biću‘

Piše Hina
5. travnja 2021. - 00:02

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, čestitao je blagdan Kristova uskrsnuća brojnim kršćanima, katolicima, protestantima i svima koji danas slave Uskrs, izvijestila je u nedjelju navečer Eparhija.  

U čestitki se ističe da se u susretu s "Praznikom nad praznicima, svijetlom Pashom Gospodnjom, nadahnjujemo, opet i opet, blagodatnom silom Duha Svetoga, danog nam od Oca kroz Sina, koja nam otvara sva duhovna čula da vidimo nevidljivo i osluhnemo nadolazeći slavopoj Carstva Božjega”.

”Apostol Pavle, obraćajući se zajednici u Korintu, svjedoči da 'ako Krist nije ustao, uzalud vjera vaša' (1. Kor. 15,17). Živeći već više od godinu dana s užasavajućom epidemijom virusa korona oko nas, ali i ništa manje po čovjeka pogubnim virusom otuđenja i odsustva ljubavi prema drugom ljudskom biću, suočavamo se dubinski sa smislom Pavlovih riječi", ističe patrijarh Porfirije. 

I zaista, navodi dalje Porfirije, bez Uskrsnuća kao zaglavnog kamena na kome se izgrađuje cjelokupna egzistencija svijeta, ostajemo nadasve tragična bića koja, iako obdarena veličanstvenim darovima, ipak svoje pregnuće i životni vijek smještaju u ograničeni prostor i vrijeme od kolijevke do groba”, stoji u pismu nadbiskupu zagrebačkom Josipu Bozaniću, apostolskim nuncijima u Hrvatskoj  i Sloveniji, predsjednicima biskupskih konferencija u Hrvatskoj i Sloveniji, poglavarima protestantskih zajednica u tim državama, predsjedniku Saveza baptističkih crkava, biskupu Evangeličke crkve u Sloveniji i drugima.

item - id = 1089010
related id = 0 -> 1134817
related id = 1 -> 1133673
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 13:47