StoryEditor
Regija"to nije kršćanski identitet"

Papine današnje riječi sugeriraju kako je mala vjerojatnost da će čudo iz Međugorja dobiti priznanje Vatikana

Piše PSD.
9. lipnja 2015. - 20:08
Premda ga nije izrijekom spomenuo svima je jasno kako je papa u jutarnjoj propovijedi na misi u Domu svete Marte u utorak govorio o međugorskom fenomenu:

- Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu, koji su zaboravili da su izabrani i pomazani, da imaju milost Duha Svetoga. Oni, primjerice traže vidioce koji govore o pismu koje će Gospa poslati u četiri sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet – upozorio je papa, a da stvar bude ozbiljnija upravo u tjednu u kojem se čeka objava zaključka Međunarodnog istražnog povjerenstva o Međugorju koje je prije četiri godine formirao papa Benedikt XVI., čini ga sedamnaest članova, a predsjedao mu je kardinal Camillo Ruini.

Povjerenstvo je s radom završilo u siječnju prošle godine, izvješće je predano Kongregaciji za nauk vjere i u papinu stolu će biti još kratko – na povratku s pastoralnog putovanja u Sarajevo, papa Frane je rekao novinarima:

- Nakon višegodišnjeg istraživanja komisija mi je predala izvješće. Odradili su odličan posao. Očekujem da će odluka o Međugorju biti objavljena u nadolazećim danima. Dotad samo dajemo upute biskupima – otkrio je.

Donedavno se prema hercegovačkom vjerskom centru u koji se slijevalo milijun hodočasnika godišnje nisu organizirala službena nego samo privatna hodočašća, pa su dolazili i kardinali, biskupi, svećenici, redovnice, a sada se otkazuju konferencije, seminari i predavanja, koji su se godiama nesmetano održavali.

SVE O (NE)PRIZNANJU MEĐUGORJA ČITAJTE U SPECIJALU U SUTRAŠNJOJ SLOBODNOJ DALMACIJI
D. Šarac
Foto: AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 10:24