StoryEditor
RegijaSKANDALOZNI PLAKAT U ZENIČKOM ARCELOR MITTALU

Ozlijeđeni radnik: "Ja sam kriv što sam se ozlijedio"

Piše PSD.
6. veljače 2009. - 20:11

Plakat s fotografijom ozlijeđenog radnika i tekstom njegove izjave da je sam skrivio ozljedu na radu, šokirao je uposlene u zeničkom Arcelor Mittalu. Zbog zavjeta šutnje na koju pristaju kako bi sačuvali posao, javno o tome ne govore. 

- Ne možemo prihvatiti da se na ovakav način zastrašuju radnici, iz tog razloga što je faktički ovo na neki način pranje od odgovornosti menadžmenta i rukovodstva - kaže Islam Imamović, predsjednik Sindikata Arcelor Mittala.

Ozlijeđeni radnik nije tražio zaštitu sindikata, a sindikalci su došli do saznanja da je, nakon što je s njim obavljen razgovor u upravi kompanije, on pristao na objavljivanje fotografije i teksta na plakatu.

O ovom slučaju Sindikat Arcelor Mittal Zenica je obavijestio federalnu inspekciju rada. Kažu, također, da je s globalnom kompanijom u nekadašnju željezaru i mobing ušao na velika vrata.

U siječnju je u pogonima Arcelor Mittala u Zenici registrirano 13 ozljeda na radu. Samo je u jednom slučaju radnik otišao na bolovanje, dok ostali nisu ni zatražili “ozljedne listove”, što je svojevrstan pokazatelj straha za radno mjesto u ovoj kompaniji, smatraju u Sindikatu.

(B)

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 18:15