StoryEditorOCM
Regijaskandalozne snimke

‘Ovo je za ustašiju, živjela Srbija!‘; Tko je mladić koji u Zagrebu provocira Hrvate? Veliča ratne zločince, prijeti...

Piše VIJESTI SD
26. rujna 2024. - 10:45

Društvenim mrežama širi se video mladića iz BiH koji iz centra Zagreba šalje provocirajuću poruku.

- Braćo i sestre Srbi, kako ste? Evo nas sada u Hrvatskoj, da me nešto ne zgazi prvo... Kao prvo, za onu ustašiju koja govori kako ja ne mogu ući u Hrvatsku, evo im sada dokaz. Kaže, da li znade onaj tko nam prijeti, da će i Zagreb gorjeti. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija - govori mladić na videu koji je podijelio i Krešimir Macan.

Video je inače naslovljen "Evo četnika u Zagrebu, šta je sad, prpa".

Riječ je o mladiću imena Aleksandar Đokić iz Bijeljine, koji ima "bogatu" povijest provociranja i vrijeđanja bošnjačkog stanovništva te veličanja srpskih ratnih zločinaca.

U kolovozu prošle godine objavio je video na društvenim mrežama u kojem je najavio da će hodati po naselju u Bijeljini gdje žive Bošnjaci s ruskom i srpskom zastavom, a nakon toga i novi video u kojem se vidi da je ispunio to provokativno obećanje.

- Aco je rekao, Aco je ispunio. Kroz svoj grad pronosao rusku, a i srpsku zastavu. Evo oko mene je srpska zastava, gore ide ruska. Živjela braća Rusi. Tko nam smije nešto reći. Je**t ćemo mater balijama – govori Đokić u tom skandaloznom videu.

Mladić se odmah nakon toga javio Avazu da bi se ispričao zbog svojih postupaka. 

- Kajem se zbog svega, najviše jer sam nekima nanio nesreću i zlo. Ima svakakvih ljudi, ja to nisam bez razloga objavio, neki su i meni prijetili. Htio sam ih samo malo prepasti da me netko ne bi napao. Nije mi bila namjera apsolutno da ikoga uvrijedim, ja sam i malo popio pa nije ni čudo da sam tako reagirao - rekao je tada mladić koji je u kolovozu prošle 2023. napunio 18 godina.

Tada se Avazu javio i Aleksandrov otac, Ljubomir Đokić. On se ispričao građanima zbog postupaka svog sina te je dodao da je njegova supruga muslimanka iz Živinica i da ima tri sina. 

- Nisam bio upućen u TikTok dok moja žena nije dobila tu snimku. Ipak sam ja bivši policajac, sramota me zbog toga što je napravio. Dečko nije loš, ali je i on dobivao prijetnje. Zamolio bih ljude da ga ne provociraju, on nije loš. Ogorčen sam zbog tih izjava i potrudit ćemo se da se to ispravi - kazao je Ljubomir Đokić.

Ipak, samo mjesec dana kasnije, Aleksandar je objavio novi video na TikToku u kojem se u pozadini čuje pjesma koja veliča osuđene ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića, a on u jednom trenutku vadi uokvirene fotografije dvojice monstruma.

Taj video možete pogledati OVDJE.

Đokić je sada stigao u Zagreb provocirati Hrvate, a cijelom njegovom "djelovanju" posebno bizarnu notu daje njegova priča iz djetinjstva.

Naime, 2018. godine cijela Bosna i Hercegovina skupljala je novac za operaciju Aleksandra i njegovog brata Branislava. 

Kako je tada pisao portal InfoBijeljina, Aleksandar je rođen sa srčanom manom te je operiran u Beogradu još 2013. godine, a kada mu se stanje pogoršalo, njegovi nezaposleni roditelji nisu imali drugog izbora nego tražiti pomoć dobrih ljudi.

Pet godina kasnije Aleksandar je počeo vrijeđati i prijetiti svojim sugrađanima, pritom veličajući ratne zločince. A svratio je i do Zagreba, kako bi provocirao Hrvate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:34