StoryEditorOCM
RegijaDNO DNA

Ovo je novi level: pročitajte na kakav se oduran način notorni Vulin ulizuje Vučiću, ova izjava je za anale. ‘Te riječi dovode do povraćanja‘

Piše PSD
13. listopada 2022. - 12:56

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin kritizirao je Europsku komisiju zbog najnovijeg godišnjeg izvješća o Srbiji. Naime, Europa je jasno poručila Vučiću i Srbiji da se trgne, uvedu sankcije Rusiji, poboljšaju medijske slobode i odnos s Hrvatskom.

No, onda se javio Vučićev poslušnik, poslao je "uvlakačku" izjavu medijima, koja je, kako su komentirali na internetu, nova razina ulizivanja koja dovodi do povraćanja.

Evo njegove izjave:

- Želim čestitati stotinama dužnosnika Europske unije koji su strpljivo prikupljali podatke, ponekad točne, o Srbiji i njezinu razvoju i sve to prenijeli na tisuće stranica koje su nazvali izvješćem o napredovanju Srbije prema Europskoj uniji. Siguran sam da će se u Srbiji naći ljudi koji će paziti na svaku iznesenu ocjenu i stav, ali pisci u Bruxellesu mogli su uštedjeti tisuće radnih sati i izvješće formulirati u nekoliko istinitih rečenica.

Od Srbije se traži hitno i bezuvjetno priznavanje tzv. Kosova, izlazak iz Republike Srpske i uvođenje sankcija Rusiji. I da Srbiji treba jasno reći da koliko god napredovala u ekonomiji ili u borbi protiv kriminala, nije važno ako Srbija neće odustati od samostalne politike, a i ako odustane, nitko Srbiji ne garantira kada će, odnosno hoće li postati članica EU ili će to biti još neko uvjetovanje.

Pa pokažimo poštovanim izvjestiteljima iz Europske unije kako u vrijeme zelene agende sačuvati papir i šume od kojih se on pravi i objasnimo im sve u par rečenica.

Nećemo priznati takozvano Kosovo, nećemo napustiti Republiku Srpsku, nećemo uvoditi sankcije Rusiji, nećemo, sve dok nas vodi posljednji slobodni lider u Europi, predsjednik svih Srba, Aleksandar Vučić. Hvala na pitanju - rekao je Vulin komentirajući Izvješće Europske komisije o Srbiji, javio je tamošnji MUP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 13:00