StoryEditor
Regijau tomislavgradu

Ovakve prizore još nismo vidjeli: specijalci ispred sale blokirali mladence da spriječe zarazu. Sve je bilo spremno za svatove, ali...

Piše HINA/jutarnji.hr
29. kolovoza 2020. - 18:17
Odd Andersen/Ilustracija/AFP

Nova 333 slučaja zaraze koronavirusom i tri povezana smrtna ishoda zabilježeni su u subotu u Bosni i Hercegovini, a policija na zapadu zemlje morala je uredovati kako bi spriječila održavanje svadbenih slavlja na kojima se najviše širi novi virus, piše jutarnji.hr.

Po podacima entitetskih zdravstvenih ustanova, od 1513 testiranih osoba na SARS-CoV-2 u Federaciji BiH bilo je 244 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 89.

Dvije osobe preminule su u Federaciji BiH, a još jedna u Republici Srpskoj.

Od početka epidemije koronavirusa u BiH je zabilježena zaraza kod 19.547 osoba, dok je preminulo 594 pacijenata.

Vlasti u BiH danima upozoravaju da se smanje okupljanja, a napose otkažu svadbena okupljanja koja su se pokazala mjestima najvećeg širenja zaraze koronavirusa. Zbog toga su vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) sinoć zaustavile održavanje dvaju svadbenih pirova u Tomislavgradu koji su upriličeni unatoč ranijoj zabrani.

Prema posljednjim informacija u Hercegbosanskoj županiji je u posljednja 25 sata testirano 75 osoba od kojih je na korona virus bio 31 pozitivan. Najveći broj zaraženih je u Tomislavgradu (13) i Livnu (11). Ova razmjerno mala županija ima 228 aktivnih slučajeva zaraze s virusom SARS-CoV-2.

Dodajmo i kako je portal Tomislav News objavio nesvakidašnju fotografiju na kojoj se vide pripadnici specijalne policije ispred jedne sale za vjenčanja i kojima je zadatak ne dopustiti svatovima ući u svadbeni salon, jer je odluka Kriznog stožera HBŽ od prošlog petka jasna: 'Zbog pogoršane epidemiološke situacije na dva je tjedna zabranjeno održavanje svadbi i svih drugih proslava, budući predstavljaju najveći izvor zaraze koronavirusom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 10:43