StoryEditor
RegijaPROTUZRAČNA OBRANA

Otvoren ‘Slavenski štit 2021‘: na aerodromu kraj Beograda počele zajedničke vojne vježbe Srbije i Rusije

Piše PSD
14. listopada 2021. - 15:18

Na aerodromu Batajnica u Srbiji održana je službena svečanost povodom otvaranja zajedničkih rusko-srpskih vojnih vježbi “Slavenski štit 2021”, izvijestilo je u četvrtak rusko Ministarstvo obrane, a prenosi portal Geopolitika.

Kako je na svečanom otvorenju naglasio načelnik protuzrakoplovnih raketnih postrojbi ruskih zračnih snaga, general-bojnik Sergej Babakov, vježbe “imaju za cilj stvaranje zajedničke skupine protuzračne obrane i podizanje borbenih sposobnosti osoblja. U sklopu vježbi u srpsku će bazu biti sustava zemlja-zrak Pancir-S ruskih zrakoplovnih snaga. Tijekom vježbi, ruske i srpske snage protuzračne obrane vježbat će otkrivanje, praćenje, identificiranje i uklanjanje zračnih ciljeva zamišljenog neprijatelja. Vježbe će trajati do kraja tjedna, a osim Batajnice vježbe će se odvijati i na poligonu Pasuljanske Livade.

Realizacijom ovakvih vježbi unaprjeđuje se obučenost jedinica srpskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, razmjenjuju iskustva, jača bilateralna vojna suradnja i podiže interoperabilnost vojske Srbije, piše 'Tanjug', prenoseći priopćenje srpskog ministarstva obrane.

Ruski protuzračni sustav Pancir-S bit će po prvi put uključen u vježbe na stranom tlu. Istodobno, u Srbiji se izvode zajedničke rusko-srpske vježbe taktičkog leta “Bars 2021”, piše Geopolitika.

item - id = 1135007
related id = 0 -> 1134980
related id = 1 -> 1134760
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 15:18