StoryEditorOCM
Regijanestale obitelji

Otkriveno što je prethodilo katastrofi, spominje se sporni kamenolom, nakupljao se talog: Bujica je probila planinu...

Piše JL
4. listopada 2024. - 20:33

Katastrofalne poplave pogodile su dijelove Bosne i Hercegovine, a najteža je situacija, čini se, na području Donje Jablanice.

Gradić smješten u općini Jablanica posjetio je danas i ministar obrane BiH Zukan Helez te se na licu mjesta uvjerio u razmjere katastrofe, prenosi Avaz.

Otkrio je da su inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH ušle iz tri pravca u Donju Jablanicu i s ostalim spasiocima sudjeluju u potrazi, a spremna su i četiri helikoptera za eventualnu evakuaciju ozlijeđenih.

Uz pomoć helikoptera bit će transportiran agregat do repetitora kako bi se uspostavio signal mobilne mreže na ovom prostoru.

- Bujica je probila jedan vrh, planinu iznad tog mjesta, stigla do jednog kamenoloma gdje se stvorila akumulacija vode, koja je potom probila barijeru i onda je zbrisala selo Zlate kao da ga nikad nije bilo. To je sada kamen, mulj, drveće. Bio sam i pokraj kuće gdje je mladić spasio deset ljudi, a on je nažalost poginuo. Strava i užas - rekao je ministar Helez za portal "Avaza".

Kamenolom spominje i portal Istraga.ba. Na X-u su objavili snimku iz kamenoloma, do kojega su se, kako tvrde, uspjeli probiti. Navode kako se u kamenolomu "nakupljao talog" koji je navodno izazvao lavinu koja je zatrpala nekoliko kuća u Donjoj Jablanici. Navode kako su nestale čitave obitelji.

Pišu kako su im preživjeli mještani rekli da su upozoravali na problem kamenoloma, a opširniju priču o kamenolomu objavit će uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 20:34