StoryEditorOCM
Regijaiskreno o sinu

Otac terorista iz Srbije otvorio dušu: ‘Neka ga sahrane njegovi vehabije, ovi što su ga poslali‘

Piše L. G./JL
30. lipnja 2024. - 19:36

Zoran Žujović, otac pokojnog 25-godišnjeg Miloša Žujovića iz Mladenovca, terorista koji je ubijen nakon što je u subotu ispred veleposlanstva Izraela u Beogradu u Republici Srbiji samostrelom ranio 34-godišnjeg policajca Miloša Jevremovića, rekao je srpskom tabloidu Informer da je njegov sin htio upisati policijsku akademiju i postati inspektor, prenosi Jutarnji.hr.

- Htio je upisati Fakultet sigurnosnih studija Sveučilišta u Beogradu pa zatim otići na Kriminalističko-policijski univerzitet. Išao je u teretanu. Da je primljen, ne bi se dogodio (napad na Miloša Jevremovića). Išao je upisati dva (strana) jezika, engleski i još jedan - rekao je Žujović.

Dodao je da je njegov sin prije četiri ili pet godina promijenio vjeru, a da su ga vrbovali ljudi iz Crne Gore.

- Vehabije su sekta. Upoznali su se preko nekog iz Crne Gore. Oženili su ga. Taj Selin K. bio je u vezi s prijateljicom moje snahe koja je trajala šest-sedam godina. Njoj je na glavu stavio hidžab. I Miloševoj isto. Oženili su ga da nema gdje. Inače je bio divno dijete. Poslije je otišao u Novi Pazar, tamo ima dva prijatelja. Taj ga je u džamiji upoznao s Igorom Despotovićem - rekao je uplakani Žujović.

Dodao je da je njegov sin još kao dijete išao u pravoslavnu crkvu.

- Čitao je molitve, dok ga nisu zašašavili. Turci su ga vrbovali. Toliko sam se bojao da ga ne pošalju negdje. Nije više razmišljao svojom glavom. Svima oni oduzimaju pamet. Pokušali smo ga odvratiti, ali je govorio da smo mi nevjernici. Govorio sam mu da je on nevjernik, da je napustio vjeru - rekao je Žujović za Informer.

Dodao je da se njegov sin vjenčao za Albanku iz grada Plava u Crnoj Gori, a opisao je i svoj susret s njom.

- Oni su bili u Plavu, u nekoj džamiji, gdje su se vjenčali. Ona je uzela ime Iman, a on Salhudin. Ja sam mislio Sabahudin. Nemam pojma, ništa ne znam... Unuk će mi 4. srpnja napuniti godinu dana. Moj je sin porod u Novom Pazaru platio 50 tisuća dinara (427 eura). Kada su (u Mladenovac) došli prvi put, ona je već bila rodila. Kada sam je vidio, zaljuljao sam se! Rekao sam da ne dolazi s onim na glavi. Nisam ni vidio dijete, nisam ni vidio da on drži dijete. Onda je ona došla i poljubila me. Trebala je ovdje biti mjesec i pol dana, ali je bila trudna, u trećem ili četvrtom mjesecu pa je otišla kod liječnika u Crnu Goru - rekao je Žujović.

Dodao je da mu je drago da je policajac Miloš Jevremović van životne opasnosti, prenosi Jutarnji.hr.

Žujović je rekao da ne zna gdje će njegov sin biti sahranjen.

- Neka ga sahrane njegovi vehabije, ovi što su ga poslali?! Što neće na pravoslavno groblje? Nije li napustio vjeru? Što će ovdje... Ne znam, nisam normalan. Ne znam što ću - dodao je Žujović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 19:36