StoryEditor
Regijasud odlučio

Osumnjičenom za dvostruko ubojstvo kod Gruda određen jednomjesečni pritvor. Evo što mu se sve stavlja na teret

Piše PSD
8. kolovoza 2022. - 10:54

Županijski sud Široki Brijeg je nakon održanog ročišta donio rješenje od određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom Jozi Jasaku (1972.) kojem se stavlja na teret dvostruko ubojstvo počinjeno 4. kolovoza u naselju Gorica kod Gruda, javlja Jabuka.tv.

Ovo je čovjek osumnjičen za dvostruko ubojstvo u Hercegovini: prije dvadesetak godina koristio je bombu u jednom obračunu; Svjedok: ‘Živ sam jer sam se nalazio iza drveta‘

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom J.J. (1972.) kojem se stavlja na teret da je dana 4. kolovoza 2022. godine počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M.G. i V.B., potvrdila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Također, na teret mu se stavlja kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, te zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela, osumnjičenom se određuje jednomjesečni pritvor.

Iz Tužiteljstva poručuju kako će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage. 

Podsjetimo, dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene iz vatrenoga oružja u četvrtak rano ujutro u Gorici kod Gruda.

U pokolju su ubijeni Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske tvrtke Vebuscha, te 34-godišnji Mate Grizelj. Do ubojstva je došlo nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana. Jasak je nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s automatskom puškom ‘kalašnjikov‘ i pucao po više ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 15:43