StoryEditor
RegijaOSMORICA OPTUŽENIH

Optužnica protiv Belivuka i njegovih suradnika: poznat je popis zločina koje su počinili članovi zloglasnog klana, evo za što se sve terete

Piše PSD
15. listopada 2021. - 21:44

Okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio niz kaznenih djela, uključujući pet teških ubojstava, otmice, trgovinu drogom, kao i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružjem i eksplozivnim tvarima.

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljaju se na teret četiri teška ubojstva, otmica te nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih tvari.

Okrivljeni M. Budimir također se tereti za pet teških ubojstava te nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih tvari.

Okrivljenom Nemanji Đuriću stavljena su na teret četiri teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih tvari.

Okrivljenom Dejanu Tešiću stavljeno je na teret da je izvršio četiri teška ubojstva, a optužen je i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uz kazneno djelo neovlašteno posjedovanje opojnih droga.

Okrivljenom Aleksandru Vučeljiću stavljeno je na teret kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom Filipu Ivanovskom stavljena je na teret otmica, a okrivljeni Ž.K. tereti se za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, udruživanje s ciljem počinjenja kaznenog djela, koje se stavlja na teret svim okrivljenicima, tretira se kao zasebno kazneno djelo.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal tražilo je doživotni zatvor za sve okrivljene koji su počinili teška ubojstva.

item - id = 1135429
related id = 0 -> 1145925
related id = 1 -> 1145478
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 17:35